Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BM'den Suriye'nin Kuzeybatısındaki Yardım Bütçesi Uyarısı

BM, Suriye’nin kuzeybatısındaki yardım bütçesinin azalması nedeniyle acil önlemler alınması gerektiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 21:23
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 21:23

BM'den Suriye'nin Kuzeybatısındaki Yardım Bütçesi Uyarısı

BM'den Kritik Uyarı

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’nin kuzeybatısında yerinden edilmiş insanların yaşadığı yaklaşık 200 kampa yönelik uluslararası yardım bütçesinin giderek azaldığını duyurdu.

Su ve Sanitasyon Desteği Tehlikede

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında, Suriye’nin kuzeybatısındaki bu kamplarda su ve sanitasyon desteklerinin, Eylül ayına kadar ek fon sağlanmadığı takdirde askıya alınma olasılığının bulunduğunu belirtti.

Yerinden Edilmiş İnsanların Durumu

Haq, bu kamplarda 900 binden fazla yerinden edilmiş kişinin bulunduğunu belirtirken, bu hafta bölgeye giden BM ekibinin fonların bu ay sonuna kadar tükenme riski taşıdığına dair değerlendirmelerde bulunduğunu vurguladı.

Sağlık Tesislerindeki Kriz

Haziran itibarıyla, kuzeybatı Suriye’de 100'den fazla sağlık tesisinin yetersiz finansman nedeniyle faaliyetlerine son verdiğini kaydeden Haq, mevcut kaynaklarla kritik yardımları sürdürebilmek için insani yardım topluluğunun büyük çaba gösterdiğini ifade etti.

Finansman Açıkları Büyüyor

Bu yıl Suriye için planlanan 4 milyar dolarlık insani müdahale planının yalnızca %21'inin finanse edildiğini ve toplamda 871 milyon dolar harcandığını belirten Haq, sağlık, su ve sanitasyon alanlarının daha büyük finansman açıklarıyla karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Aşılama Kampanyası Duyurusu

Ayrıca, UNICEF ve DSÖ ile birlikte, Suriye’de 5 yaş altındaki 2 milyondan fazla çocuğa yönelik ulusal bir aşılama kampanyası başlatılacağını da duyurdu.