Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bolu'daki Orman Yangını Kontrol Altında

Bolu Valisi Kılıç, kontrol altına alınan orman yangını hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu, vatandaşlara dikkatli olmalarını önerdi.

Yayın Tarihi: 18.08.2024 18:29
Güncelleme Tarihi: 18.08.2024 18:29

Bolu'daki Orman Yangını Kontrol Altında

Bolu'daki Orman Yangını kontrol altına alındı

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Göynük ilçesinde meydana gelen ve 72 saat boyunca süren yoğun müdahalenin ardından kontrol altına alınan orman yangınıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kılıç, "Gerçekten çok zamanında ve hızlı müdahale edildi. Bu kapasitemiz olmasaydı, yerleşim alanlarını kurtarmamız zor olurdu." dedi.

Yangın söndürme çalışmaları ve evlerin güvenliği

Bölgedeki Dedeler köyünde kurulan Yangın Yönetim Merkezi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kılıç, yangının kontrol altında olduğunu ancak soğutma çalışmalarının 2-3 hafta süreceğini ifade etti. Kılıç, "Karaçam ormanları bulunduğu için, bu aşamada dumanlar ve küçük alevlenmeler olabilir. Ancak bunları anında müdahale ile kontrol altına alacağız" şeklinde konuştu.

Bolu tarihindeki en büyük yangın

Kılıç, bu yangının Bolu’nun tarihindeki en büyük yangın olduğunu belirterek, söndürme çalışmalarında 400 araç ve çok sayıda personel ile müdahale edildiğini aktardı. "Büyük bir alanda yangının söndürülmesini sağladık. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, bu imkanlarımız olmasaydı sonuç daha kötü olabilirdi" dedi.

Hasar tespit çalışmaları ve ağaçlandırma

Yangın sonrası yapılacak hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi veren Kılıç, "Resmi bir rakam vermek şu aşamada mümkün değil ama büyük bir alan zarar gördü. Bu alanları ağaçlandırmak adına Orman Kanunu çerçevesinde gerekli adımları atacağız" açıklamasında bulundu.

Vatandaşlara çağrı

Yangın sonrası tahliye edilen vatandaşların evlerine dönebildiğini belirten Kılıç, "Tedbiri elden bırakmak önemli. Hava sıcaklığı ve rüzgar nedeniyle yangın yeniden çıkabilir. Bunun için herkesin dikkatli olması gerekiyor" diye ekledi.

Cami hoparlörlerinden uyarı anonsları yapıldı

Yangın konusunda farkındalığı artırmak için il, ilçe ve köylerdeki camilerden anons yapılarak, ormanlık alanlarda ateş yakılmaması gerektiği vurgulandı. Vatandaşların şüpheli duman veya ateş gördüklerinde 112 Acil Çağrı Merkezini aramaları gerektiği hatırlatıldı.

Toplantıya ayrıca Orman Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Dedeler köyünde oluşturulan Yangın Yönetim Merkezi'nde açıklamalarda...

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Dedeler köyünde oluşturulan Yangın Yönetim Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Dedeler köyünde oluşturulan Yangın Yönetim Merkezi'nde açıklamalarda...

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Dedeler köyünde oluşturulan Yangın Yönetim Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.