Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bolu'dan Ankara'ya Hak Arayışı Yürüyüşü

Bolu'dan başlayan yürüyüş, kamu çalışanlarının taleplerini iletmek için Ankara'ya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 15:47
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 16:09

Bolu'dan Ankara'ya Hak Arayışı Yürüyüşü

Bolu'dan Ankara'ya Yürüyüş Başlatıldı

Memur-Sen'e bağlı çeşitli sendikalar, kamu çalışanlarının haklarını savunmak için Bolu'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı. Bu etkinlikte Büro Memur-Sen, Enerji Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen üyeleri, 'Taleplerimiz İçin Bolu'dan Ankara'ya Yürüyoruz' sloganıyla bir araya geldi.

Talepler Dile Getirildi

Bolu Valiliği önündeki Kent Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri, toplu sözleşme ikramiyesi, kamuda mülakatın kaldırılması ve büyükşehirlerde kamu görevlilerine kira yardımı gibi taleplerini belirtmek için pankart ve dövizler taşıdılar.

Sendika Başkanları Açıklamalar Yaptı

Yürüyüş öncesi, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ve Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan basın açıklaması yaptı. Yazgan, kamu çalışanlarının hakları için verdikleri mücadelenin önemine vurgu yaptı: 'Bu mücadelemizi de en güzel şekilde verdiğimizi düşünüyoruz. Taleplerimizi dile getirmek için Bolu'dan Ankara'ya yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz.' dedi.

Polisin Müdahalesi ve Yürüyüşe Devam

Yürüyüş sırasında grup, Bolu Belediyesi önünde polis tarafından durduruldu. Valilik tarafından yürüyüşe izin verilmediğinin açıklanmasının ardından sendika yetkilileri ve emniyet mensupları arasında müzakereler gerçekleştirildi. Sonuç olarak, sınırlı katılımla yürüyüşe devam edilmesi kararlaştırıldı.

Yazgan, sınırlı sayıda katılımcı ile yürüyüşü güvenli bir şekilde sürdüreceklerini ve Ankara'da basın açıklaması yaparak taleplerini ileteceklerini belirtti. Ardından, sendika başkanlarının da aralarında bulunduğu 10 kişilik bir grup, yürüyüşlerine devam etti.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur-Sen, Enerji Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen üyeleri...

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur-Sen, Enerji Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen üyeleri, "Taleplerimiz İçin Bolu'dan Ankara'ya Yürüyoruz" etkinliği başlattı.