Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Brezilya Devlet Başkanı Lula'dan Maduro'ya Seçim Mesajı

Lula, Maduro'ya seçim sonuçlarına saygı duymasını ve demokratik sürece uymasını hatırlattı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 19:44
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 19:44

Brezilya Devlet Başkanı Lula'dan Maduro'ya Seçim Mesajı

Brezilya Devlet Başkanı Lula'nın Önemli Uyarısı

Brezilya'nın Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Venezuela'nın lideri Nicolas Maduro'dan yaklaşan seçimlerin sonuçlarına saygı duymasını istedi. 28 Temmuz'da gerçekleşecek bu seçimlerde, Lula da Silva Maduro'nun muhalefetin zaferine ilişkin kaygılarını endişe verici buldu.

Kan Banyosu İfadesine Tepki

Brezilya'nın başkenti Brazilya'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Lula, Maduro'nun muhalefetin kazanması durumunda ortalığın karışabileceğine dair endişelerini eleştirdi. Lula, "Bu ifadeler beni korkuttu. Maduro, kazandığında kalacağını ve kaybettiği takdirde başka bir seçime hazırlanması gerektiğini öğrenmeli." şeklinde konuştu.

Demokratik Sürece Saygı

Lula da Silva, Maduro ile daha önce gerçekleştirdiği iki görüşmede, Venezuelanın sorunlarının yalnızca demokratik süreçlere saygı gösterilmesiyle çözülebileceğini ifade etti. "Venezuela'daki sorunların çözümü ve ülkenin büyümesine katkı sağlamak istiyorsa, demokratik sürece saygı göstermesi gerektiğini ilettim." dedi.

Brezilya'nın Seçim Gözlemcileri

Brezilya'nın, Venezuela'daki seçim sürecini yakından takip etmek amacıyla iki gözlemci göndereceği de açıklandı. 28 Temmuz'da Venezuela halkı, yeni devlet başkanını seçmek üzere sandık başına gidecek. Seçimlerin, mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile muhalefetin adayı Edmundo Gonzalez arasında geçmesi bekleniyor.