Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BSH Türkiye, Gıda Atıklarından Kompost Ürettiyor

BSH Türkiye, 7 ton gıda atığını 3 ton komposta dönüştürüyor ve çevre dostu projeleriyle sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 13:24
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 13:24

BSH Türkiye, Gıda Atıklarından Kompost Ürettiyor

BSH Türkiye'den Önemli Bir Adım: Gıda Atıklarını Komposta Dönüştürüyor

BSH Türkiye, Çerkezköy Kampüsü'nde, yemekhanenin biyobozunur atıklarını değerlendirerek verimli kompost toprağı üretmekte. Bu süreçte, "Siyah Altın" olarak bilinen kompost, 7 ton gıda atığından 3 ton elde ediliyor.

Gıda Atıklarının Dönüşümü

Şirketten yapılan açıklamaya göre, günlük 9 bin kişilik yemek kapasitesine sahip yemekhaneden toplanan atıklar, kompost makinesinde fiziksel ve biyolojik süreçlerden geçirilerek geri kazanılıyor. Analizler, bu kompostun toprağa ve doğaya karıştırılabilir olduğunu onayladı.

Karbon Emisyonu Azaltımı

Bu dönüşüm sayesinde, 1.05 ton karbon emisyonunun önüne geçilmiş oldu. BSH Türkiye, 550 bin metrekarelik yerleşkesinde sürdürülebilirlik projeleri ile çevre duyarlılığını artırmayı hedefliyor.

Yeşil Alanların Gelişimi

Kampüs içerisinde elde edilen kompost, içerdiği besin elementleri ve minerallerle yeşil alanlarda kullanılmakta, bu sayede kimyasal gübre kullanımı yüzde 40 oranında azaltılmıştır. Ayrıca, yeni bahçe alanlarında da kompost kullanımı ile toprak tasarrufu sağlanmaktadır.

Çalışanların Katılımı

BSH Türkiye, çevre bilincinin artırılması amacıyla tüm çalışanlarını bu dönüşüm sürecine dahil ederek, doğaya olan duyarlılığını güçlendiriyor. Bu çevre dostu girişim, sürdürülebilirlik hedeflerine ve çevrenin korunmasına büyük katkı sağlamaktadır.