Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bu Hafta Dünya Genelinde Sanat Etkinlikleri

Bu hafta dünya genelinde birçok konser, tiyatro gösterimi ve sanat fuarı düzenlenecek. Detaylar haberimizde!

Yayın Tarihi: 22.07.2024 10:01
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 10:01

Bu Hafta Dünya Genelinde Sanat Etkinlikleri

Dünyada Bu Hafta Sanat Etkinlikleri

Dünyanın dört bir yanında bu hafta, konserlerden tiyatro oyunlarına, sergilerden kitap fuarlarına kadar çok sayıda etkinlik gerçekleşecek.

Konserler

Yeni albümü =1 ile müzikseverlerin ilgisini çeken Deep Purple, 28 Temmuz'da Fransa'nın Gignac kasabasında sahne alacak. Bunun yanı sıra, Coldplay dünya turuna 27 Temmuz'da Helsinki konseriyle devam ediyor.

Alman metal grubu Rammstein, 26 Temmuz'da Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde performans gösterecek. Avustralyalı rock ikilisi AC/DC ise 27 Temmuz'da Nürnberg'deki hayranlarıyla buluşacak.

Rock müziğin ikonik ismi Sting, Almanya turnesi çerçevesinde 23 Temmuz'da Salem, 24 Temmuz'da Füssen, 27 Temmuz'da Lingen ve 28 Temmuz'da Stuttgart'ta konser verecek.

Kolombiyalı pop sanatçısı Karol G 22 Temmuz’da Madrid’de sahne alırken, ABD’li rap sanatçısı Travis Scott 23 Temmuz’da Milano, 26 ve 27 Temmuz’da Frankfurt’ta konser verecek.

Rock grubu Red Hot Chili Peppers ise 25 Temmuz’da Indiana, 27 Temmuz’da Wisconsin'de hayranlarıyla buluşacak.

Sergiler ve Fuarlar

Bu haftaki sanat etkinliklerinde Avustralya'da 25-28 Temmuz'da düzenlenecek olan Cairns Yerli Sanat Fuarı dikkat çekiyor. Cairns Kongre Merkezi ve diğer mekanlarda gerçekleştirilecek fuar, dünyanın farklı bölgelerinden gelen sanat eserlerine ev sahipliği yapacak.

Kanada'da ise Vancouver Sanat Kitap Fuarı, 26-27 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek. Fuarda, 65 yayınevi katılarak eski kitaplar, çizgi romanlar ve illüstrasyonlar sergilenecek ve satılacak.

Film Festivalleri

ABD'nin Indiana eyaletinde 23-28 Temmuz tarihleri arasında Indy Shorts Uluslararası Kısa Film Festivali düzenlenecek. Festivalde kısa metrajlı, animasyon ve belgesel yapımlar 12 farklı kategoride ödüllendirilecek.

Kaliforniya'da ise 25-28 Temmuz tarihleri arasında San Diego Comic-Con Uluslararası Festivali gerçekleştirilecek. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra video oyunları ve interaktif multimedya yapımları sergilenecek.

ABD'de Vizyona Girecek Filmler

Başrollerinde Ryan Reynolds ve Hugh Jackman gibi ünlü isimlerin yer aldığı Deadpool & Wolverine, Jocelyn Moorhouse'un yönettiği The Fabulous Four komedi filmi, Sean Wang'ın Didi filmi ve Chelsea McMullan'ın yönettiği Swan Song belgeseli, 26 Temmuz'da ABD genelinde izleyiciyle buluşacak.