Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bulgaristan Ortodoks Kilisesi'nden Paris Olimpiyatları'ndaki 'Son Akşam Yemeği' Tepkisi

Bulgaristan Ortodoks Kilisesi, Paris'teki Olimpiyat açılışında 'Son Akşam Yemeği' sahnesini kınadı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 22:30
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 22:30

Bulgaristan Ortodoks Kilisesi'nden Paris Olimpiyatları'ndaki 'Son Akşam Yemeği' Tepkisi

Bulgaristan Kilisesi'nden Sert Tepki

Bulgaristan Ortodoks Kilisesi Sinodu, 2024 Paris Olimpiyatları sırasında 26 Temmuz'da gerçekleştirilen açılış töreniyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Törende sergilenen 'Son Akşam Yemeği' sahnesinin, Hristiyan ahlakını zedelediğini ve insan onuruna saygısızlık içerdiğini belirtti.

Açıklama ve Sıkıntı

Yapılan açıklamada, Paris Olimpiyatları'nın açılışında sergilenen sanat eserlerinin, Hristiyan değerleri ve evanjelik ahlakı ile bağdaşmadığı vurgulandı. Sinod, bu tür tasvirlerin ruhani yaşam ve insan aklını aşağıladığını ifade etti.

Çarpıcı İfadeler

Açıklamada, 'Son Akşam Yemeği' tablosunun ikonik sahnesinin, açılış töreninin düzenleniş biçiminin Avrupa'nın tarihi estetik standartlarıyla çeliştiği belirtilerek, 'sağlıklı bir bedende sağlıklı bir ruh' ideali üzerinden yapılan eleştiriler öne çıktı.

Başka Tepkiler de Geldi

Fransa'daki açılış töreninde sergilenen performanslar, özellikle Hristiyan ve Müslüman topluluklardan da tepki çekti. Dünya Müslüman Alimler Birliği, 'Son Akşam Yemeği' sahnesinin LGBT temalarıyla canlandırılmasını kınadı. Ayrıca, Fransa Katolik Kilisesi de olayları alay konusu eden sahneleri derin bir üzüntüyle karşıladığını duyurdu.

Kültürel ve Tarihi Hassasiyet

Orta Doğu Kiliseler Konseyi (MECC), gerçekleşen olayların özgürlük ve insan onuru kavramlarıyla ilgili cehaleti ortaya serdiğini bildirdi. Sinodun yaptığı açıklamada ise Avrupa'nın tarihi ve kültürel köklerine saygı gösterilmesi çağrısında bulunuldu.