Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bursa'da Kadın Cinayeti Davasında Yargılama Devam Ediyor

Bursa'da eski sevgilisinin öldürdüğü kadının davasında, sanık tutuklu yargılanmaya devam ediyor. Aile üyeleri adalet istiyor.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 12:32
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 12:32

Bursa'da Kadın Cinayeti Davasında Yargılama Devam Ediyor

Bursa'da Kadın Cinayeti Davası Sürerken Yargılama Devam Ediyor

Bursa'da bir süreliğine ilişkide bulunduğu Derya Pas isimli kadını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık Güner A. (46) hakkında açılan davanın duruşması Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Maktulün ailesi ve çeşitli dernek üyeleri duruşmaya katılarak adalet talep ettiler.

Maktulün Ailesi Adalet İstiyor

Derya Pas’ın babası Erol Pas, kızı için sanık hakkında birçok soruşturma ve dava bulunduğunu ifade ederek, "Acımı dindirecek hiçbir ceza yok ama en ağır cezanın verilmesini istiyorum," şeklinde konuştu. Maktulün annesi Nurten Demirbağ ise sanığın, kızını defalarca rahatsız ettiğini belirterek verilecek cezaya indirim uygulanmamasını talep etti.

Sanıktan Çelişkili İfadeler

Sanık Güner A., cinayeti bir para meselesi yüzünden işlediği yönündeki iddiaların doğru olmadığını öne sürerek tahliyesini talep etti. Ancak mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Toplumun Tepkisi

Duruşma öncesi adliye önünde toplanan bazı kadın hakları dernekleri, pankartlar açarak basın açıklaması yaptı ve davanın takipçisi olacaklarını belirtti. Olay, 8 Ağustos 2023 tarihinde Karaağaç Mahallesi'ndeki Derya Pas’ın evinde meydana gelmiş, Güner A. burada Derya Pas ve arkadaşını bıçaklayarak ağır yaralamıştı. Derya Pas, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamamıştı.

Güner A. hakkında, Derya Pas’a karşı kasten öldürme ve Gökhan E.’ye karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçlamalarıyla dava açılmıştır.