Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bursa'da Sahte Evrak Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı

Bursa'da yabancı uyruklu kişilere sahte belgeler düzenleyen 3 şüpheli yakalandı ve tutuklandı.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 01:21
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 01:21

Bursa'da Sahte Evrak Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı

Bursa'da Şüphelilere Yönelik Operasyon

Bursa'da, danışmanlık ve turizm acentesi üzerinden yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere sahte evraklar düzenleyen 3 şüpheli tutuklandı.

Polis Ekipleri Suçun Peşinde

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığı suçlarını soruşturmak ve failleri yakalamak için önemli bir operasyon başlattı.

Gizli Belgeler Yakalandı

Yapılan incelemelerde, danışmanlık ve turizm acentesinin yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere ait sahte kimlik, sürücü belgesi ve ikamet izin belgelerini bastırıp, kargo ile gönderdikleri tespit edildi. Polis, kargo şirketi ile irtibat kurarak, gönderilen 27 paketi detaylı bir şekilde incelemeye aldı.

Sahte Evraklar Ele Geçirildi

Gizlenecek şekilde kargoya verilmeden önce, Fransa'ya gönderilmesi planlanan toplam 41 sahte karta el konuldu. Operasyon kapsamında A.K. ve A.K.E.A. isimli iki şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda çeşitli bilgisayar donanımları, 10 sahte kimlik, Arapça yazılı mühür baskı materyalleri ve toplamda 14 bin 524 dolar, 2 bin 400 euro ile 45 bin 154 lira bulundu.

Diğer Şüpheli S.J. Yakalandı

Operasyonun devamında S.J. isimli diğer bir şüpheli yakalanmak üzere takibe alındı. Ödeme yapmak için verdiği adreste, şüphelinin üzerinde 7 adet zarf içinde çeşitli sahte belgelerin yer aldığı 10 sahte kimlik ve sürücü belgesi bulundu.

Adliyeye Sevk Edilen Şüpheliler Tutuklandı

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Yapılan değerlendirmelerde, mahkemece tutuklanmalarına karar verildi.

Bursa'da danışmanlık ve turizm acentesi üzerinden yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere...

Bursa'da danışmanlık ve turizm acentesi üzerinden yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere sahte kimlik, sürücü belgesi ve ikametgah belgesi düzenleyenlere yönelik operasyonda yakalanan 3 zanlı tutuklandı.