Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cammu Keşmir'de Yağmur Duası: Binlerce Kişi Kuraklık İçin Bir Araya Geldi

Cammu Keşmir'de sıcak hava ve kuraklık nedeniyle halk yağmur duasına çıkıyor. Uzmanlar, bölgedeki meteorolojik durumu değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 12:04
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 12:04

Cammu Keşmir'de Yağmur Duası: Binlerce Kişi Kuraklık İçin Bir Araya Geldi

Cammu Keşmir'de Yağmur Duası

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde, yüksek sıcaklıklar ve devam eden kuraklık nedeniyle binlerce kişi yağmur duası için toplandı. Yerel kaynaklara göre, Budgam bölgesinde, halk ünlü İslam düşünürü ve mutasavvıf Şeyhülalem Nureddin Nurani'nin türbesine yalın ayak yürüyerek dualar etti.

Yağmur İçin Dua Eden Çiftçiler

Bölgede çiftçilik yapan Gulam Hüseyin Handay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yağmurun erken yağması için buradayız. Geçmişte uzun kurak dönemlerde burada dua ederdik ve Allah dualarımızı kabul ederdi," dedi.

Camilerde de Dualar Edildi

Kuraklık sürecinin sona ermesi için Cammu Keşmir'deki birçok camide de topluca dualar gerçekleştirildi. Hukuk ve toplum uzmanı Şeyh Şevket, bu tür uygulamaların Cammu Keşmir kültürünün önemli bir parçası olduğunu belirtti ve bunu benzer uygulamaların diğer Müslüman ülkelerde de yapıldığına dikkat çekti.

Uzmanlardan Uyarılar

Cammu Keşmir bölgesi son günlerde uzun süreli kuraklık ve sıcak hava dalgaları ile mücadele ediyor. Meteoroloji uzmanı Muhtar Ahmed, son üç hafta içinde bölgede hiç yağmur yağmadığını ifade ederek, "Temmuz ayı boyunca yalnızca 11 milimetre yağmur yağdı. Bu durum tehlikeli bir hal alıyor. Ancak önümüzdeki haftalarda sıcaklıkların düşeceği yönünde umutluyuz," şeklinde konuştu.

Tarihî Sıcaklık Kayıtları

Son günlerde bölgedeki sıcaklık 36 derecenin üzerinde seyrediyor. Dün kaydedilen 36,2 derece, Cammu Keşmir'de temmuz ayındaki en yüksek dördüncü sıcaklık olarak tarihe geçti. Daha önceki günlerde ise 10 Temmuz 1946'da 38,3 derece, 9 Temmuz 1999'da 37 derece ve Temmuz 1997'de de 36,6 derece sıcaklık ölçülmüştü.

Bölgedeki çiftçiler mahsullerinin geleceği konusunda endişeliyken, topluca yapılan duaların manevi bir destek olduğunu ifade ediyorlar.