Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çanakkale'de Şehri Medeniyet Kültür Projesi Dönemi Başlıyor

Şehri Medeniyet Kültür Projesi'nin 8'incisi, 20 Kasım'da Çanakkale'de düzenlenecek.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 15:39
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 15:51

Çanakkale'de Şehri Medeniyet Kültür Projesi Dönemi Başlıyor

8. Şehri Medeniyet Kültür Projesi Çanakkale'de

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, kasım ayında Şehri Medeniyet Kültür Projesi'nin 8'incisine ev sahipliği yapacaklarını duyurdu.

Proje Detayları

Prof. Dr. Erenoğlu, düzenlenecek projenin adının Şehri Medeniyet Çanakkale Kültür Projesi olarak belirlendiğini belirtti. Ülke genelinde son dört yıldır gerçekleştirilen proje, yerel kültürün zenginliğini ön plana çıkarmayı hedefliyor.

Etkinlik, 20 Kasım tarihinde ÇOMÜ'nün farklı akademik birimleri tarafından desteklenecek. Devlet Konservatuvarı, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi'nin önderliğinde, kültürel sergiler, defileler, konserler, sempozyumlar ve geleneksel sanat atölyeleri planlanıyor.

Kültürel Zenginlik ve Tanıtım

Erenoğlu, bu etkinliklerin Çanakkale'nin kültürel mirasını ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak ve koruma bilincini artırmak açısından önemli olacaklarını ifade etti.

Proje Yapımcısının Görüşleri

Şehri Medeniyet Çanakkale Kültür Projesi Yapımcısı Elif Tayhan, projenin toplamda yedi şehirde gerçekleştirildiğini hatırlatarak, bu külliyatın Çanakkale’nin köklü kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmayı amaçladığını vurguladı. Tayhan, Çanakkale’de böyle bir projeyi gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu (solda) ve Şehri...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu (solda) ve Şehri Medeniyet Çanakkale Kültür Projesi Yapımcısı Elif Tayhan (sağda), kasım ayında Çanakkale'de düzenlenecek olan Şehri Medeniyet Kültür Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.