Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Candan Kardeşler Davasında Müşteki İfadeleri Alındı

Sosyal medya fenomeni Candan kardeşler ve 21 sanığın dolandırıcılık davasında müştekiler ifadelerini verdi.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 21:39
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 21:39

Candan Kardeşler Davasında Müşteki İfadeleri Alındı

Candan Kardeşler Davası Devam Ediyor

Sosyal medya dünyasında tanınan Alisya Bahar Candan ve ablası Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında müştekilerin ifadeleri alındı.

Müştekilerin Duruşmadaki İfadeleri

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya 12 tutuklu sanık katıldı. Bazı tutuklular, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile bağlanarak ifade verdiler.

Müştekilerden Ercan Turanlı, sanıklara karşı şikayetçi olduğunu belirtirken, kendisine gönderilen araç listeleri üzerinden dolandırıldığını açıkladı. Diğer bir müşteki olan Emre Karataş, kendisine "İcrada arabalar var" denilerek dolandırıldığını, lüks bir araç almak için kendi aracını satıp para gönderdiğini ancak aracın teslim edilmediğini söyledi.

Sanıkların İfadeleri ve Yargılama Süreci

Duruşmada bulunan Gülnihal Çiçek, "Se, salarla, mış, mişlerle hapis yatıyoruz hakim bey." diyerek duruma tepki gösterdi. Müştekiler, zararlarını açıklayarak sanıklardan şikayetçi olduklarını yinelediler.

İddianameden Detaylar

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Candan kardeşlerin dolandırıcılık ve suç örgütü kurmakla suçlandıkları belirtildi. Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Duruşmanın 20 Eylül Cuma günü devam etmesine karar verildi.

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası...

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından yargılanmalarına devam edildi.