Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cevdet Yılmaz: Demografik Nüfus Yüksek Kurulu Çalışmalarına Başladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis'te gerçekleştirdiği açıklamalarda demografik dönüşümlere dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 13:16
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 13:16

Cevdet Yılmaz: Demografik Nüfus Yüksek Kurulu Çalışmalarına Başladı

Cevdet Yılmaz'dan Meclis Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis'te gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından sunulan bir rapor üzerine Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla bir Demografik Nüfus Yüksek Kurulu oluşturulacağını bildirdi.

Deprem Harcamalarının Önemi

Cevdet Yılmaz, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nde depreme ayrılan pay hakkında bilgi verdi. Toplumda depremin etkisinin geçtiği yönünde bir algının oluştuğunu, ancak bunun gerçeği yansıtmadığını belirtti. Hali hazırda bölgede inşa edilen konut sayısının yaklaşık 450 bin olduğunun altını çizdi.

Kentsel Dönüşüm ve Risk Yönetimi

Yılmaz, deprem öncesi yapılan bir liralık harcamanın, sonrasında yedi liralık maliyet oluşturduğunu vurguladı. Görevlerinin, riskli alanları belirleyerek yerleşim planlarını bu doğrultuda yapmak olduğunu ifade etti. Ayrıca, Bingöl'de son yirmi yılda toplam yapı stokunun %75'inin yenilendiğini aktardı.

Demografik Dönüşüm Üzerine Vurgular

Türkiye'nin demografik dönüşüm yaşadığını, doğurganlık hızının 1,5 seviyesine düştüğünü belirtip, bunun sosyoekonomik faktörlerle ilişkili olduğunu kaydetti. Yılmaz, yeni kurulun kapsamlı bir eylem planı hazırlayacağını da sözlerine ekledi.

Savunma Sanayi ve Eleştiriler

Yılmaz, savunma sanayisine ilişkin bazı yasa tekliflerinin gözden geçirileceğini ve eleştirilerin dikkate alınarak çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. Ayrıca, sektördeki ihracat rakamının geçen yıl 5,5 milyar dolar, bu yıl ise tahminlerin 6,6 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, savunma projelerine bütçeden kaynak ayrıldığını ve Türkiye'nin hava savunma sisteminin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.