Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP'den Beyoğlu'ndaki Terra Santa Manastırı'na Tepki

CHP'li yöneticiler, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Terra Santa Manastırı'ndaki tahliye kararına sert tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 26.09.2024 14:36
Güncelleme Tarihi: 26.09.2024 14:36

CHP'den Beyoğlu'ndaki Terra Santa Manastırı'na Tepki

CHP'lilerden Terra Santa Manastırı'na Tepki

İstanbul'da yer alan Beyoğlu Terra Santa Manastırı, son dönemde CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP'li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in gündeminde. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından veriilen tahliye kararı, CHP'li yöneticiler arasında büyük bir yankı buldu.

Tahliye Kararına Tepki

Özgür Çelik, yaptığı açıklamada, "Vakıflar Genel Müdürlüğü, Beyoğlu Bebekliği belediyesine tahsis edilen Terra Santa Manastırı için bir tahliye kararı aldı. Bu durum, ilçemizdeki önemli hizmetleri engellemeye yönelik bir girişimdir," dedi.

Çelik, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ile birlikte, partinin 39 ilçe başkanı, 26 belediye başkanı ve çok sayıda parti yöneticisi ile Manastır’a geldiklerini ifade etti. "Burası günde binlerce gencin ziyaret ettiği bir mekan. Kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlendiği bir alan. Şimdi bir tahliye kararı getirerek, halkı cezalandırıyorsunuz" diye ekledi.

Belediye Başkanı Güney'in Açıklamaları

İnan Güney ise, "Terra Santa Manastırı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yaptığımız protokol gereği 22 Aralık 2022 tarihine kadar 10 yıl süreyle kültür ve sanat merkezi olarak kullanılmak üzere belediyeye tahsis edilmişti. Ancak şimdi polis zoruyla tahliye edileceğimiz bilgisini aldık," dedi.

CHP, bu tahliye kararının geri alınması için ilgili kurumlarla görüşmelere devam edecek.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP'li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve...

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP'li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve beraberindekiler, Vakıflar Genel Müdürlüğünün, Beyoğlu'ndaki Terra Santa Manastırı'nda Beyoğlu Belediyesine yönelik tahliye kararına tepki gösterdi.