Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP'den Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Kanun Teklifine Tepki

CHP Grup Başkanvekili Başarır, sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifine karşı çıkarken, borçlar üzerinde iktidarı eleştirdi.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 15:44
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 15:44

CHP'den Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Kanun Teklifine Tepki

CHP'den Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Kanun Teklifine Tepki

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, gündemdeki sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifini eleştirerek, "Bu maddelerle uzlaşamayız. Hayvanların öldürülmeyeceğinin garantisi hüküm altına alınacak" dedi.

Hayvanlar İçin Kesin Koruma

Başarır, kanun teklifinin içermesi gereken değişikliklere değinerek, hayvanların aşıları, bakımları ve barınakları ile ilgili bütçenin merkezi yönetim ve belediyelere paylaştırılması gerektiğini vurguladı.

İktidara Borç Eleştirisi

Meclis'te düzenlenen basın toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın belediyelerin SGK borçlarının tahsil edileceğini açıklamasını eleştiren Başarır, "2004'ten bugüne kadar belediyelerin birikmiş borçları için ne yaptınız?" diyerek iktidara yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Yerel Yönetimlerin Çalışmaları

Başarır, CHP'li belediyelerin sosyal yardımlar ve halk mutfakları gibi hizmetlerle insanların yanında olduğunu belirtti. "Biz, halka hizmet ederken, borçları geçmişte başkalarının yüklediği bir miras olarak kabul edemeyiz" dedi.

Hayvanlarla İlgili Yasa Tasarısına Direniş

Hayvan yasası üzerinde direneceklerini belirten Başarır, Genel Kurulda yapılan saldırılara da dikkat çekerek, "Anayasa ve İçtüzüğe göre tüm haklarımızı koruyacağız" ifadesini kullandı.

Madde Bağımlılığına Dikkat Çekti

Bingöl'de bir kişinin madde bağımlılığı nedeniyle gerçekleştirdiği saldırıya da değinen Başarır, Türkiye'nin madde bağımlılığı konusunda seferberlik ilan etmesi gerektiğini savundu ve yaşamını yitirenler için başsağlığı diledi.