Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut'tan Normalleşme Açıklamaları

Bulut, Türkiye'deki normalleşme sürecini değerlendirerek, anormalliklerin sona ermesini ve bunun için mücadele edeceklerini ifade etti.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 14:45
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 14:45

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut'tan Normalleşme Açıklamaları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut'tan Açıklamalar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, Türkiye’nin normalleşme sürecine dair görüşlerini paylaştı. Bulut, "Türkiye'de anormallikler normalleşmişti. Biz şimdi bu anormalliklerin sona ermesini ve normal insanların birbirine merhaba diyebileceği bir döneme dönmek istiyoruz" dedi.

Sahipsiz Hayvan Yasası Üzerine Eleştiriler

Bulut, sahipsiz hayvanlara yönelik teklif hakkında da düşüncelerini paylaştı. "Bu tür yasaların zoraki çıkartılmaya çalışıldığını görüyoruz. Biz, İçtüzük’teki maddeleri kullanarak bu yasaların geçmemesi için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Belediyelerin Borç Durumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerin SGK'ye olan borçları ile ilgili açıklamalarını değerlendiren Bulut, CHP'li büyükşehirlerde herhangi bir borç olmadığını, sadece AK Parti'den CHP’ye geçen üç ilde borç bulunduğunu belirtti. Bu illerin Bursa, Balıkesir ve Denizli olduğunu vurguladı.

Normalleşme İhtiyacı

Bulut, toplumda uzun zamandır süren kutuplaşmanın zarar verdiğini ifade ederek, "Herkesin birbirine selam verebileceği bir ortam istiyoruz. AKP'nin mevcut politikasını değiştireceğini beklemiyoruz" şeklinde konuştu.

Siyasi Atamalar ve CHP'nin Tutumu

TBB'de yapılacak olası bir yapılanma hakkında ise, mevcut üyelerden fikir almak gerektiğini dile getiren Bulut, genel başkanlarının atamalara karşı durduğunu hatırlattı. Ayrıca, CHP Genel Başkanı'nın planladığı Suriye ziyareti hakkında taleplerin olduğunu sözlerine ekledi.