Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP'li Başarır: Sahipsiz Hayvanlar İçin Yeni Dönemde Yeniden Değerlendirilsin

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, sahipsiz hayvanlar kanun teklifinin gelecek yasama döneminde ele alınmasını istedi.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 14:44
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 14:44

CHP'li Başarır: Sahipsiz Hayvanlar İçin Yeni Dönemde Yeniden Değerlendirilsin

CHP'li Başarır'dan Gündeme Dair Önemli Açıklamalar

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifinin geçici olarak bekletilmesi gerektiğini ifade etti. Başarır, bunun önümüzdeki yasama döneminde yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Basın Özgürlüğü ve Gazetecilere Destek

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı anarak basın özgürlüğü mücadelesinin önemine dikkat çeken Başarır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gazetecilere yönelik eleştirilerini kınadı. Bahçeli'nin 154 kişinin isimlerini vererek bir fişleme yaptığını söyleyen Başarır, bunun sonuçlarına dikkat çekti.

Sokak Hayvanları ve Meclis

4 milyon sokak hayvanının sorununun yalnızca toplayarak çözülmeyeceğini, yaşatarak ve aşılayarak halledilmesi gerektiğini dile getiren Başarır, belediyelere yük atılmaması gerektiğini savundu. Ayrıca, yerel yönetimlerle merkezi yönetim arasında ortak bir bütçe oluşturulması gerektiğini belirtti.

Yerel Seçimlerin Ardındaki Politikalar

Yerel seçimlerin kaybettiği partiler için hayvanlar üzerinden siyaset yapmanın haksızlık olduğunu söyleyen Başarır, iktidarın CHP'li belediyeleri hedef alarak cezalandırma yapmaya çalıştığını öne sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerin borçlarına ilişkin açıklamalarını eleştirerek, geçmişten gelen borçların neden hala tahsil edilmediğini sorguladı.

Vergi Düzenlemeleri Üzerine İddialar

Son olarak, Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne değinen Başarır, bu teklifi ilk imzalayan AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök'ün vergi ödemediğini iddia etti. Bu durumun, kamuoyunda ciddi bir tartışma yaratabileceğini belirtti.