Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP'li Sibel Suiçmez'den Sahipsiz Hayvanlar İçin Kanun Teklifine Eleştiri

CHP'li Sibel Suiçmez, sahipsiz hayvanlara yönelik yeni kanun teklifinin uygulanabilir olmadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 18:40
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 18:40

CHP'li Sibel Suiçmez'den Sahipsiz Hayvanlar İçin Kanun Teklifine Eleştiri

CHP'li Sibel Suiçmez, Sahipsiz Hayvanlar İçin Kanun Teklifini Eleştirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, sahipsiz hayvanlara dair sunulan kanun teklifinin pratikte hayata geçirilmesinin mümkün olmadığını savundu. Suiçmez, düzenlediği basın toplantısında, "Teklif, hiçbir şeye çözüm getirmeyecektir. Hala geç değil, gelin bu yasa teklifini geri çekin," dedi.

Yeni Sorunlar Yaratma Riski

Suiçmez, Meclisteki toplantısında, söz konusu kanun teklifinin gerçek sorunları çözmekten ziyade yeni sorunlar yaratma potansiyeli taşıdığını ifade etti. Yerel yönetimlere eklenen yükümlülüklerin yerine getirilmesi için gerekli olan personel, bütçe ve diğer kaynakların göz ardı edildiğine dikkat çekti.

Suiçmez konuşmasında, "Bu yasa teklifi, sadece yerel yönetimlerin üzerine büyük bir yük bindirmekle kalmayacak, mevcut kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını da engelleyecektir. Kısa sürede 4 milyon hayvan için bakımevleri inşa etmek, mevcut bütçe kısıtları ve personel yetersizlikleri göz önüne alındığında gerçekçi bir yaklaşım değil," şeklinde görüş belirtti.

Hayvanların Bakımındaki Ciddi Sıkıntılar

Yeterli bütçe yetersizliği nedeniyle hayvanların bakımı, sağlık hizmetleri ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük zorluklar yaşanacağına vurgu yapan Suiçmez, "Hayvan bakımevleri için yeterli eğitimli personelin olmaması, bu merkezlerin hayvanlar için adeta bir cehenneme dönüşmesine yol açabilir," dedi.

Çözüm Kısırlaştırma ve Aşılatma Kampanyaları

Suiçmez, belediyelerin yeterli kapasiteye sahip bakımevleri bulundurmadığını belirtip, "Bu kanlı yasayı Meclisten çıkararak Meclisi kana bulamayın. Sokakların hem insanlar hem hayvanlar için güvenli olmasını istiyoruz ama çözümün hayvanları öldürmekle olamayacağını biliyoruz. Kısırlaştırma ve aşılama kampanyalarıyla hayvan popülasyonunu azaltmanın en hızlı yolu olduğunu dile getirdik," dedi.

Son olarak, "Bu yasa teklifi ölü doğmuş bir tekliftir. Uygulanması mümkün değildir ve hiçbir şeye de çözüm getirmeyecektir. Birlikte çalışalım, insanların ve hayvanların güvenli bir şekilde yaşayabileceği bir Türkiye'yi yaratalım. Hayvanları öldürmek değil, onları yakalayarak, kısırlaştırarak ve aşılayarak sorunları çözmeliyiz," ifadelerini kullandı.