Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'le İlgili Suç Duyurusu Süreci

Selamet Akıncıları Platformu, CHP Sözcüsü Deniz Yücel hakkında İslam'a hakaret suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 13:19
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 13:54

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'le İlgili Suç Duyurusu Süreci

CHP Sözcüsü Deniz Yücel Hakkında Suç Duyurusu

Selamet Akıncıları Platformu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel hakkında, partisinin bir toplantısında yaptığı konuşma nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Yücel'in, İslam'a ve Kur'an-ı Kerim'e hakaret ettiği iddia ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Sunulan Dilekçe

Platform adına Adem Çevik tarafından yapılan suç duyurusu dilekçesinde, Yücel'in 22 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı hedef aldığına dikkat çekildi. Dilekçede belirtilen ifadelere göre, Yücel'in sözleri Türkiye ve dünya genelindeki Müslümanları da hedef almış ve bu durum, halkın kin ve düşmanlığa tahrik edilmesi açısından bir suç oluşturmuştur.

Yücel'e Yöneltilen Suçlamalar

Suç duyurusunda, Yücel hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, nefret ve ayırımcılık, hakaret, iftira, insanlığa karşı suçlar ve inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme suçlamaları yer aldı.

Selamet Akıncıları Platformu'ndan Açıklama

Dilekçeyi savcılığa sunduktan sonra basın mensuplarına konuşan Selamet Akıncıları Platformu Genel Sekreteri Engin Aksakallı, Yücel'in açıklamalarının toplumu huzursuz ettiğini ifade etti. Aksakallı, "Geçen hafta Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın hutbede değindiği konular ayet ve hadisler ışığında ifade edilmesine rağmen, CHP Sözcüsü Deniz Yücel hadsiz bir dille saldırıda bulunmuştur. Bu durum, tüm Müslümanlar üzerinde derin bir yaraya neden olmuştur." dedi.

Aksakallı, ayrıca CHP’nin diğer din liderlerine gösterdiği saygıya atıfta bulunarak, Yücel’in "Kur'an-ı Kerim ayetlerine saçmalık" dediğini belirterek bu durumun protesto edilmesi gerektiğini vurguladı.

Selamet Akıncıları Platformu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel hakkında...

Selamet Akıncıları Platformu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel hakkında partisinin toplantısındaki konuşmasında, İslam'a ve Kur'an-ı Kerim'e hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Selamet Akıncıları Platformu Genel Sekreteri Engin Aksakallı, savcılığa sundukları dilekçenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda buundu.