Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP Sözcüsü Yücel'den Açıklamalar

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Özgür Özel'in Suriye ile ilgili görüşmesine dair açıklamalarda bulundu, ekonomik gidişata dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 18:31
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 18:31

CHP Sözcüsü Yücel'den Açıklamalar

CHP'den Önemli Açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Yücel, Genel Başkan Özgür Özel'in, Suriye Devlet Başkanı Bashar al-Assad ile yapacağı görüşmeye dair bilgi vererek, "Bu görüşmenin tarihi, yeri ve zamanı henüz kesinleşmiş değil," ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Barış Harekatı'na Dikkat

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümünü anan Yücel, şehitleri rahmetle andıklarını belirtirken, Özgür Özel'in Kıbrıs'taki temaslarından bahsetti. Yücel, Kıbrıs Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun Özel'i karşılamadığını ve bunun diplomatik teamüllere aykırı bir davranış olduğunu vurguladı. "Bu saygısızlık, sadece CHP'ye değil, Türkiye'nin değerlerine de bir hakarettir," dedi.

Türkiye'nin Kredi Notu Hakkında

Yücel, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu B3'ten B1'e çıkardığını hatırlatarak, "Bu artışa rağmen ülkemiz hala yatırım yapılabilir ülkeler arasında değil. Bu durum, Türkiye'nin durumu hakkında ciddi bir kanıt sunuyor," değerlendirmesinde bulundu.

Tarım ve Emekli Maaşlarına Eleştiriler

Yücel, yaz aylarında gıda fiyatlarının yükselmesini eleştirerek, "Emeklilere uygulanan 12.500 lira maaş, asgari ücretin altında kalıyor. Bu durumu değiştirmelisiniz!" şeklinde konuştu.

Emeklilik Düzenlemeleri Üzerine Uyarılar

Yücel, emeklilik yaşı ile ilgili olduğu iddia edilen düzenlemelere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. "Emeklilik sistemini değiştirmek, insanları 'mezarda emekliliğe' zorlamak demektir. En hayırlı iş, emekli maaşlarını artırmak olmalıdır," dedi.

Lozan Barış Antlaşması'nın Yıldönümü Hazırlıkları

İki gün içinde Lozan Barış Antlaşması'nın 101. yıl dönümünü kutlayacaklarını hatırlatan Yücel, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri saygı ile andı.

Suriye Görüşmeleri Hakkında Bilgiler

Yücel, Suriye'deki gelişmelerle ilgili gereken diplomatik iletişimlerin sürdüğünü belirterek, "Genel Başkanımız Özgür Özel, yakında Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüşecek. Bunun detayları henüz kesinleşmedi," ifadeleriyle bu konudaki belirsizliği ortaya koydu.