Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çin'den Sibirya Kaplanlarını Koruma Amaçlı Erken Uyarı Sistemi

Çin, Sibirya kaplanları ile insanlar arasındaki çatışmaları önlemek için yenilikçi bir erken uyarı sistemi geliştirdi.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 22:55
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 22:55

Çin'den Sibirya Kaplanlarını Koruma Amaçlı Erken Uyarı Sistemi

Çin, Sibirya Kaplanları İçin Erken Uyarı Sistemi Geliştiriyor

Son yıllarda Sibirya kaplanlarının korunması adına önemli adımlar atan Çin, bu hayvanların insanlarla olan çatışmalarını minimize etmek hedefiyle yenilikçi bir erken uyarı sistemi oluşturdu.

Teknolojik Yenilikler

Xinhua ajansı tarafından paylaşılan bilgiler doğrultusunda, Sibirya kaplanını koruma amaçlı olarak, gözetleme dronları, akıllı kızılötesi kameralar ve akıllı izleme sistemleri gibi çeşitli teknolojik araçlar geliştirildi.

Kaplan Koruma Forumu'ndan Önemli Mesajlar

Çin'in Kuzeydoğu bölgesinde gerçekleştirilen Kaplan ve Leopar Korunması ve Kurtarılması Forumu'na katılan Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Kaplan Programı Görevlisi Markus Radday, ülkelerin bu alanda kaydettiği ilerlemeyi vurgulayarak, Çin'in kaplan koruma konusunda dikkate değer bir örnek oluşturduğunu ifade etti.

Güvenlik ve Doğa Arasında Denge Kurma Çabası

Sibirya Kaplanları İzleme ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Feng Limin, insanların Sibirya kaplanlarıyla karşılaşma olasılıklarının artığını belirtti. Vahşi yaşamı koruma ve insan güvenliğini sağlama arasında bir denge kurmayı amaçladıklarını ifade eden Limin, uygulanan erken uyarı sisteminin insanlar için faydalı olacağını dile getirdi.

Erken Uyarı Sisteminin Katkıları

Feng, bu sistem sayesinde gerçek zamanlı videoların geri gönderileceğini ve yapay zeka ile analiz edilerek, insanların vahşi hayvanların varlıkları hakkında önceden uyarılacağını belirtti. 2010'dan bu yana sayılarında belirgin bir artış gözlemlenen Sibirya kaplanlarından 70'inin halen Çin topraklarında yaşadığı bildirilmektedir.