Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çin-Kırgızistan-Özbekistan Demir Yolu Projesinde Ortak Şirket Kuruluyor

Yeni ortak şirket, demir yolu inşaat projesinin hayata geçirilmesi amacıyla kurulacak.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 14:16
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 14:39

Çin-Kırgızistan-Özbekistan Demir Yolu Projesinde Ortak Şirket Kuruluyor

Çin-Kırgızistan-Özbekistan Demir Yolu Projesi İçin Ortak Şirket Kuruluyor

Kırgızistan Devlet Demir Yolları Kurumu Başkan Yardımcısı Abdes Anarbekov, önemli bir gelişmeyi duyurarak Çin-Kırgızistan-Özbekistan demir yolu inşaat projesi için ortak bir şirketin kurulma çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

Bakanlık Toplantısı ve Proje Gelişimi

Anarbekov, Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile gerçekleştirdiği basın toplantısında projenin ilerleyişi hakkında bilgi verdi. Anarbekov, 7 Haziran tarihinde 3 ülkenin devlet demir yolları kurumları yöneticileri arasında bir toplantı gerçekleştirildiğini ve bu toplantıda projenin hayata geçirilmesine yönelik bir yol haritasının belirlendiğini aktardı.

Ortak Şirketin Kurulması

Toplantıda, Çin, Kırgızistan ve Özbekistan devlet demir yolları kurumlarından oluşan bir çalışma grubunun Bişkek’te bir araya geldiğini ifade eden Anarbekov, "Demir yolu inşaat projesini gerçekleştirilecek olan 3 ülkenin temsilcileri, ortak bir şirket kurma çalışmaları başladı." şeklinde konuştu.

Kırgızistan Devlet Demir Yolları Kurumu Başkan Yardımcısı Abdes Anarbekov, Ulaştırma Bakanlığı...

Kırgızistan Devlet Demir Yolları Kurumu Başkan Yardımcısı Abdes Anarbekov, Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile düzenlenen basın toplantısında, Çin-Kırgızistan-Özbekistan demir yolu inşaat projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.