Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çin, Kızıldeniz'deki Saldırılara Karşı Çeşitli Taraflarla Görüşüyor

Çin, Kızıldeniz'deki saldırıları durdurma amacıyla farklı taraflarla iletişim kurduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 11:51
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 11:51

Çin, Kızıldeniz'deki Saldırılara Karşı Çeşitli Taraflarla Görüşüyor

Çin, Kızıldeniz'deki İstikrarsızlığa Dikkat Çekiyor

Çin'in Yemen Büyükelçi Vekili Shao Zheng, Kızıldeniz bölgesindeki saldırıların durması için çeşitli uluslararası taraflarla görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade etti. Zheng, bu konuda, "İsrail’in Yemen'deki Hudeyde Limanı'na düzenlediği saldırıların ardından çatışmaların tırmanmasını önlemek amacıyla Husiler de dahil olmak üzere birçok tarafla iletişim halindeyiz," dedi.

Kızıldeniz'deki Ticaretin Tehdit Altında

Yemen merkezli sivil toplum kuruluşu Sana Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen çevrim içi toplantıda konuşan Zheng, Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırıların nakliye maliyetlerini iki katına çıkardığını belirterek, bu durumu endişeyle karşıladıklarını vurguladı. Ayrıca, "Gazze Şeridi'ndeki çatışmanın sona ermesi, Kızıldeniz'deki gerilimi azaltmaya yardımcı olacaktır," diye ekledi.

Barış Umudu ve Müzakereler İçin Çağrı

Yemen’de barışın sağlanıp sağlanamayacağına dair soruları yanıtlayan Zheng, "En kısa zamanda barışı temin etmeyi umuyoruz," dedi ve tüm tarafları müzakele masasına dönmeye ve silahlı çatışmalardan kaçınarak halkın çıkarlarını gözetmeye davet etti.

İsrail ve Husiler Arasındaki Çatışma

Geçtiğimiz günlerde, Tel Aviv’in ABD Büyükelçiliği civarında gerçekleşen bir İHA saldırısında bir kişi hayatını kaybetmişti. Husiler, yeni geliştirdikleri "Yafa" isimli İHA ile Tel Aviv'i hedef aldıklarını belirtmişlerdi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, bu duruma karşılık vereceklerini açıklarken, İsrail ordusunun 20 Temmuz'da Yemen'in Hudeyde Limanı’ndaki Husilere ait askeri alanlara hava saldırıları düzenlediği ve bu saldırılarda 9 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi geldi.