Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çorum'da Kadınlara Yönelik CNC Operatörlüğü Eğitimi Başlıyor

Çorum'da kadınlara CNC operatörlüğü eğitimiyle imalat sanayisinde daha fazla yer edinmeleri hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 17.09.2024 21:15
Güncelleme Tarihi: 17.09.2024 21:15

Çorum'da Kadınlara Yönelik CNC Operatörlüğü Eğitimi Başlıyor

Çorum'da Kadınlar için CNC Operatörlüğü Eğitimi

Çorum'da, kadınların imalat sanayisindeki rollerinin artırılması amacıyla cnc operatörlüğü eğitimi düzenlenecek. Bu eğitim, kadınların mesleki becerilerini geliştirecek ve iş dünyasında daha aktif olmalarına katkı sağlayacak.

Proje Detayları

Çorum Valiliği, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın işbirliği ile hayata geçirilen "Çorum Sanayiinde Kadın Eli Projesi" çerçevesinde, Çorum'un sanayi alanında kadınların daha fazla yer alması desteklenecek.

Vali Zülkif Dağlı, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle'nin imzaladığı işbirliği protokolü ile bu hedefe yönelik adımlar atılacak.

İstihdamda Kadın Oranı Artıyor

Çorum'da düzenlenecek CNC operatörlüğü eğitimi ile bölgenin nitelikli iş gücü ihtiyacı karşılanırken, kadınların da kayıtlı istihdam oranının artırılması planlanıyor. 2012 yılında %21 olan kadın istihdam oranı, 2023'te %37'ye ulaştı. Bu gelişme, Çorum'un kadın istihdamında Türkiye genelinde 37. sıradan 26. sıraya yükselmesini sağladı.

Gelecek Hedefleri

12. Kalkınma Planı çerçevesinde 2028 yılına kadar kadınların iş gücüne katılım oranının %40, kadın istihdam oranının ise %36 seviyelerine ulaşması hedefleniyor. Bu hedef, kadınların ihtiyaç duyulan mesleki becerileri kazanmalarının ve iş dünyasında daha aktif rol almalarının önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Çorum'da kadınlara CNC operatörlüğü eğitimi verilerek kadınların imalat sanayisinde daha fazla yer...

Çorum'da kadınlara CNC operatörlüğü eğitimi verilerek kadınların imalat sanayisinde daha fazla yer edinmelerine olanak sağlanacak. Proje kapsamında Vali Zülkif Dağlı (ortada), Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal (solda) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mehlika Dicle (sağda), iş birliği protokolüne imza attı.