Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CrowdStrike: Etkilenen Windows Sistemlerinin %97'si Tekrar Online

CrowdStrike, yazılım sorunundan etkilenen Windows sistemlerinin %97'sinin geri döndüğünü açıkladı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 18:45
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 18:45

CrowdStrike: Etkilenen Windows Sistemlerinin %97'si Tekrar Online

CrowdStrike'dan Yeni Açıklama

Siber güvenlik alanında önde gelen şirketlerden biri olan CrowdStrike, geçtiğimiz günlerde yaşanan küresel yazılım sorunuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Şirket, sorun sırasında etkilenen Windows sistemlerinin %97'sinden fazlasının tekrar çevrim içi hale geldiğini bildirdi.

Geçmişteki Sorunlar ve Kurtarma Çalışmaları

CrowdStrike tarafından yapılan açıklamada, içerik güncellemesi sırasında yaşanan bir aksaklığın birçok işletmenin sistemlerini olumsuz etkilediği belirtildi. Geçen hafta Cuma günü başlayan sorun, özellikle birçok sektör üzerinde yankı buldu. Ancak, haftalık karşılaştırmalar yapıldığında, sistemi tekrar çevrim içi hale getirme çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Kapsamlı Etki ve Nedenler

Microsoft'un siber güvenlik hizmeti aldığı CrowdStrike, güncellemeleri hatalara karşı kontrol eden bir kalite kontrol aracında yaşanan bir problemin, hatalı içeriğin yayımlanmasına yol açtığını açıkladı. Şirketin açıklamasında, 'İçerik doğrulayıcıdaki bir hata nedeniyle iki şablon örneğinden biri, sorun içeren veriler barındırmasına rağmen kontrolü geçmiştir.' ifadelerine yer verildi.

Microsoft'un Açıklamaları

Microsoft, bu yazılım problemi nedeniyle toplamda 8,5 milyon Windows cihazının etkilendiğini belirtti. Sorun, Cuma gününden itibaren dünya genelinde birçok kullanıcının işlemlerini aksattı.

CrowdStrike ekibi, geri kalan sistemlerin yeniden çevrim içi hale gelmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kullanıcılara ve işletmelere, bu süreçte dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.