Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Genel Kurulu Değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda Filistin konusunu ele aldı ve İsrail'in tavırlarını eleştirdi.

Yayın Tarihi: 26.09.2024 20:05
Güncelleme Tarihi: 26.09.2024 20:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Genel Kurulu Değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu Yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Filistin'de soykırım yapmış bir suçlunun BM çatısı altında yer alabilmesi gerçekten bir utanç vesilesidir" dedi.

Yoğun Program ve İkili Görüşmeler

ABD ziyareti sırasında Türkevi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Cumartesi gününden itibaren yoğun bir program gerçekleştirdiğini belirtirken, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi ve Türk Amerikan İş Konseyi gibi kuruluşlarla olan etkinliklere katıldığını anımsattı. Ayrıca Türk-Amerikan toplumunun Türkiye'nin çıkarlarını savunma noktasındaki çabalarını takdirle takip ettiğini ifade etti.

İkili Ticaret Üzerine Değerlendirmeler

Erdoğan, Türk-Amerikan ticaretinin büyüklüğüne de vurgu yaptı. "Amerika, son iki senedir en fazla ihracat yaptığımız ikinci, en fazla ithalat yaptığımız beşinci ülke oldu" dedi. Geçtiğimiz yıl iki ülke arasındaki ticaret hacminin 30 milyar doları aştığına dikkat çekti.

Gazze ve Lübnan Üzerine Açıklamalar

Erdoğan, Gazze'deki insani krizin derinleştiğini ifade ederken, İsrail'in bölgedeki saldırılarına karşı uluslararası toplumun tepkisini artırması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Lübnan'da yaşanan sıkıntılara da değinerek, "Bu kadar acımasız, bu kadar korkunç bir tabloyla bölgemiz karşı karşıya" dedi.

BM Reform İhtiyacı

BM konusunda, "BM, savaşları önleme misyonunu yerine getiremiyor ve güçlülerin haklı olduğu bir düzene bekçilik yapan bir yapıya dönüşmüştür" dedi. Erdoğan, mevcut sistemin reforme edilmesi gerektiğini vurguladı.

Gelecek Üzerine Düşünceler

Erdoğan, yaşanan dramın sonunda yalnızca insanlığın geçmişine değil, geleceğine de etki edeceğini belirterek, "Herkesin bir planı var ama biz inanıyoruz ki Allah'ın da bir hesabı var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Türkevi'nde, açıklamalarda bulunduğu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Türkevi'nde, açıklamalarda bulunduğu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.