Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Teknoloji Teşvik Programı'nda önemli mesajlar verdi, uluslararası sorunlara dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 16:19
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 16:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Teknoloji Teşvik Programını Tanıttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, teknoloji alanındaki ilerlemelerin Türkiye ekonomisine katkısına vurgu yapan Erdoğan, katılımcılara selamlarını iletti.

Katılımcılara Teşekkür

Toplantıda, imalat, istihdam ve ihracat gibi konulara dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin ileri teknoloji yatırımlarına katkı sağlayan girişimcilere ve sanayicilere teşekkür etti. Özellikle farklı sektörlerde başarı hikayesine imza atan firmalara ödüllerin verildiğini hatırlatan Erdoğan, bu kişilerin Türkiye'nin teknoloji ekosisteminin zenginliğine katkıda bulunduğunu ifade etti.

Sermaye Düşmanlığına Karşı Duracaklarını Vurguladı

Erdoğan, sermaye düşmanlığı ve yatırım karşıtlığına karşı duracaklarını belirterek, "Yeter ki siz çalışın, üretin ve istihdam sağlayın. Hiç kimse bizleri sizlerden ayıramayacaktır" dedi. Ayrıca, programın hazırlanmasında katkı sunanları kutlayarak, bu tür girişimlerin Türkiye'nin hedefleri açısından kritik öneme sahip olduğunu kaydetti.

Küresel Sistemin Sorunları

Erdoğan, mevcut küresel sistemin sorunlarını da gündeme getirerek, "İkinci Dünya Savaşı'nın galipleri tarafından kurulan sistem artık miadını doldurmuştur. Sorunlara çözüm üretemediğini görebiliyoruz" ifadelerini kullandı. Özellikle Suriye, Yemen, ve Gazze'deki insanlık dramlarına dikkat çekerek, uluslararası siyasetteki çifte standartları eleştirdi.

"Tüm dünya, Amerika'nın kongresinde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını izledi. 40 bine yakın çocuğun ve masum insanın katlini düşünün, Temsilciler Meclisi bunları alkışlıyor. Bu dünyanın nereye gittiğini gösteriyor" dedi.