Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM 79. Genel Kurulu Konuşması Kitap Olarak Yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki hitabını kitaplaştırdı.

Yayın Tarihi: 26.10.2024 10:41
Güncelleme Tarihi: 26.10.2024 10:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM 79. Genel Kurulu Konuşması Kitap Olarak Yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hitabı Kitap Haline Geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan yeni bir kitap, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'ndaki konuşmasını içermektedir. Bu çalışma, Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak yayımlanmıştır.

Önemli Çağrılar ve Sorunlar

Kitap, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM sahnesinde uluslararası topluma yönelik önemli mesajlarını geleceğe taşımayı hedefliyor. Erdoğan, "Daha adil bir dünya mümkün" anlayışıyla konuşmasında Gazze'deki trajediyi ve başka ülkelerin dile getirmekte zorlandığı konuları vurguladı.

Gazze'deki İnsanlık Dramı

Kitapta, Gazze'deki insanlık dramı çeşitli fotoğraflarla desteklenerek gözler önüne serilmektedir. Erdoğan, Filistin halkına yönelik zulüm sona ermedikçe Orta Doğu'da kalıcı barışın sağlanamayacağını ve acil bir ateşkesin şart olduğunu belirtmiştir.

Uluslararası Sorunlara Dikkat Çekildi

Erdoğan'ın hitabında ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması, Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğu gerçeği, Sudan'daki çatışmalar ve Türk devletleri ile ilişkilerin güçlendirilmesi gibi bir dizi konu ele alınmıştır. Bununla birlikte, sürdürülebilir kalkınmaya yönelik Türkiye’nin katkıları ve İslamofobiyle mücadelede atılması gereken adımların da altı çizilmiştir.

Barış ve Güvenlik Mesajı

Erdoğan, "Dünya 5'ten büyüktür" diyerek, uluslararası güvenliğin yalnızca 5 daimi ülkenin kararlarına bırakılmayacak kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. Bu ifade, kitapta önemli bir yer tutmaktadır.

Sonucunda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yayımlanan bu kitap, dünya genelindeki adalet arayışlarını ve barış çağrılarını geleceğe aktarmayı amaçlamaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın insanlık adına tüm dünyaya önemli çağrılarda bulunduğu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın insanlık adına tüm dünyaya önemli çağrılarda bulunduğu Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'ndaki hitabı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından kitaplaştırıldı. Türkçe, İngilizce ve Arapça hazırlanan kitap, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, BM Genel Kurulu kürsüsünden dünyaya ve uluslararası topluma, vicdanları acıtan sorunlarla ilgili yaptığı önemli çağrıların gelecek nesillere rehberlik etmesini amaçlıyor.