Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uçak Açıklamaları: Diplomasi ve İç Güvenlik Üzerine

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretinden dönüşte önemli açıklamalar yaptı: İç güvenlikten İsrail'in saldırganlığına kadar birçok konuya değindi.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 13:02
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 13:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uçak Açıklamaları: Diplomasi ve İç Güvenlik Üzerine

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazetecilere Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İsrail'in saldırganlığı konusuna değinerek, "İsrail'in bu saldırganlığı kulak ardı edilemez. Biz, istihbarat teşkilatımızla A'dan Z'ye İsrail'in Türkiye'ye yönelik attığı her türlü adımı kontrol altında tutuyoruz," dedi.

Resmi Ziyaretlerin Önemi

Arnavutluk ve Sırbistan'la olan ilişkilerin güçlendirilmesine vurgu yapan Erdoğan, "Ziyaretimizin ilk durağı olan Arnavutluk'taki kardeşlerimize selamlarımızı ilettik. Başbakan Edi Rama ile önemli işbirlikleri gerçekleştirdik," ifadelerini kullandı.

Namazgah Camii'nin Açılışı

Erdoğan, Arnavutluk'ta inşa ettikleri Namazgah Camii'nin açılışında, "Bu cami, ülkedeki Müslümanların ibadet ihtiyacını karşılarken aynı zamanda bir kültür merkezi işlevi görecektir," dedi.

Sırbistan ile İşbirliği Anlaşmaları

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile gerçekleştirdikleri toplantıda önemli anlaşmalara imza attıklarını belirten Erdoğan, "İkili ticaretimizi 5 milyar dolara çıkarma hedefimiz var," şeklinde konuştu.

Güvenlik ve İç İstikrar Üzerine Vurgu

İç güvenlik konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Toplumsal fay hatlarına yönelik saldırılarla karşı tedbirler alıyoruz. Hükümetimiz her türlü riske karşı tetikte," dedi.

İletişim ve Tanıtım Stratejileri

Erdoğan, dünya genelinde yaşanan insanlık dramlarına dikkat çekmek için iletişim araçlarını etkili kullanmanın önemine vurgu yaptı. Gazze'deki olayları duyurmak için yapılan çalışmaların kritik olduğunu belirtti.

Erdoğan, "İletişimin tüm mecralarını kullanarak bu konuları gündeme getirmeye devam edeceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerin ardından Sırbistan’ın başkenti Belgrad’dan dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Uçakta, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan (ayakta sol 4) da yer aldı.