Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Heniyye Suikastını Kınadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas liderine yönelik suikastı kınadı ve Filistin davasını destekleyeceklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 11:27
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 11:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Heniyye Suikastını Kınadı

Erdoğan'dan Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik olarak Tahran'da gerçekleştirilen suikastı kesin bir dille kınadı. Erdoğan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum" ifadesini kullandı.

Filistin Davası ve Moral Bozma

Erdoğan, suikastın bir niyeti olduğunu belirterek, "Bu suikast; Filistin Davası'nı, Gazze'nin direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya yönelik bir alçaklıktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte benzer saldırılara maruz kalan Filistinli liderlere atıfta bulunarak, "Daha önce Şeyh Ahmed Yasin ve Abdülaziz El Rantisi gibi isimlere yapılan saldırıların amacı neyse, İsmail Heniyye'ye yönelik düzenlenen suikastın amacı da odur" ifadesini kullandı.

İslam Dünyasının Dayanışması

Erdoğan, siyonist barbarlık ve terörün devam edeceğini, ancak bununla birlikte İslam dünyasının daha güçlü olacağına inandığını belirtti. "İnşallah Gazze'deki zulüm ve soykırım duracak, bölgemiz huzura kavuşacaktır" dedi.

Türkiye’nin Destek Taahhüdü

Cumhurbaşkanı, Filistinli kardeşlere her türlü desteklerini sürdürme taahhüdünde bulunarak, "Özgür ve bağımsız bir Filistin Devleti'nin tesisi için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Son olarak, suikastta hayatını kaybeden İsmail Heniyye için Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, "Ailesine sabır, Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.