Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küresel İnovasyon Göstergeleri 2024 Raporu'nda Türkiye'nin Hedeflerini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu etkinliğinde Türkiye'nin teknoloji vizyonunu paylaştı.

Yayın Tarihi: 26.09.2024 17:16
Güncelleme Tarihi: 26.09.2024 17:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küresel İnovasyon Göstergeleri 2024 Raporu'nda Türkiye'nin Hedeflerini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri 2024 Raporu Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küresel İnovasyon Göstergeleri 2024 Yılı Raporu Tanıtım Etkinliği'nde video mesaj gönderdi. Mesajında, Türkiye'nin milli teknoloji vizyonuna vurgu yaparak, "Bugün ileri teknolojileri, kendi imkan ve kabiliyetlerimizle geliştirme aşamasına ulaştık. 2053 vizyonumuzda, bilim ve teknolojide yenilikçiliği içselleştirerek, dünyanın ileri teknolojiler merkezi olmayı hedefliyoruz" dedi.

İnovasyonda Önemli Bir Başarı

Etkinliğe katılanları selamlayan Erdoğan, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü Genel Direktörü Daren Tang'a teşekkür ederek, Türkiye'nin inovasyon alanında geldiği noktadan gurur duyduğunu ifade etti. Son 11 yıl içinde Küresel Yenilik Endeksi'nde 31 basamak yükseldiklerini belirten Erdoğan, insan sermayesi, araştırma ve pazar gelişmişliği gibi alanlarda üst orta gelir grubu ülke ortalamasının üzerinde olduklarını kaydetti.

Gelecek İçin Stratejik Hedefler

Türk Patent ve Marka Kurumu'nun başarılarına dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin güçlü bir yenilik ekosistemi oluşturma kararlılığını vurguladı. 2024-2026 Türkiye Küresel İnovasyon Endeksi Yol Haritası ile yenilikçi ekonomik büyüme hedefleyeceklerini söyleyen Erdoğan, 12'nci Kalkınma Planı'nda Küresel Yenilik Endeksi'nde ilk 10 ülke arasına girme hedefinin de bulunduğunu belirtti.

Adalet ve Destek Vurgusu

Cumhurbaşkanı, "Dünyada adaletsizliğin derinleşmesini engellemek için kimseyi geride bırakmamak adına adımlar atıyoruz. Ayrıca, En Az Gelişmiş Ülkeler için Birleşmiş Milletler Teknoloji Bankasına destek olmayı sürdürüyoruz" dedi. Türkiye'nin, küresel yenilik ekosisteminde daha üst sıralarda yer alma kararlılığını yineleyerek, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ile işbirliğini güçlendireceklerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küresel İnovasyon Göstergeleri 2024 Yılı Raporu Tanıtım...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küresel İnovasyon Göstergeleri 2024 Yılı Raporu Tanıtım Etkinliği'ne gönderdiği video mesajda, katılımcıları selamlarken kendisini etkinliğe davet eden Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) Genel Direktörü Daren Tang ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.