Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris 2024 Olimpiyatları Hakkında Sert Eleştirilerde Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris 2024 Olimpiyatları açılışındaki ahlaksızlıkları eleştirerek, insanlık için tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 18:34
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 18:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris 2024 Olimpiyatları Hakkında Sert Eleştirilerde Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki Açıklamaları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na dikkat çeken Erdoğan, açılış sırasında yaşanan ahlaksızlıkların, insanlık için bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Paris 2024 ve Ahlaksızlık İddiaları

Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Paris 2024 Olimpiyatları'nın açılışında sahnelenen ahlaksızlık, karşı karşıya olduğumuz tehditlerin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi. 13 yaşındaki torunum, 'Dede gitme' dedi. 'Niye?' dedim, 'Orada LGBT gösterisi yapacaklar.' dedi. Bu konu üzerine birkaç dakika düşündüm ve kendisine, 'Tamam kızım, gitmeyeceğim.' dedim." dedi.

İnsana ve Aile Değerlerine Yönelik Saldırılar

Erdoğan, insan tabiatını bozan ve aileyi tehdit eden sapkınlıklara karşı uyarıda bulunarak şunları ifade etti: "Olimpiyatlar, insan tabiatını bozan, aileyi ifsat eden, nesillerin emniyetini tehdit eden sapkınlığa alet edilmiştir."

Uluslararası Tepkiler ve Toplumsal Duyarlılık

Macaristan Başbakanı Victor Orban'ın konudaki tepkisini önemsediğini belirten Erdoğan, "Kutsala yönelik bu saldırılara karşı daha fazla liderin sesi çıkmalıydı. Ne yazık ki, birçok lider korkudan susuyor." dedi.

LGBT Zorbalığına Karşı Mücadele

Erdoğan, herkesin LGBT zorbalığına direnmesinin ulvi bir görev olduğunu ifade ederek, "Karşımızda sadece bir yönelim yok, doğrudan çocuklarımızı hedef alan faşizan bir dayatma var. İslamofobi ile birlikte, LGBT sapkınlığına karşı olan her şeye savaş açılmıştır." dedi.

Başıboş Hayvanlarla İlgili Çözüm Önerileri

Erdoğan, sahipsiz hayvanlara yönelik yasa teklifini destekleyerek, "Başıboş köpek meselesini, yerel yönetimler ve hayvanseverlerle birlikte hızla çözeceğiz." diye belirtti.

Toplantıda yapılan açıklamalar, toplumda önemli tartışmalara yol açmayı sürdürüyor.