Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sahipsiz Hayvanlar İçin Yeni Yasa Tasarısını Duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahipsiz hayvanlar için hazırlanan yasa tasarısının Meclis'e sunulacağını açıkladı, birlikte güvenli sokaklar için çağrı yaptı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 14:08
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 14:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sahipsiz Hayvanlar İçin Yeni Yasa Tasarısını Duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sahipsiz Hayvanlar İçin Yeni Yasa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda sahipsiz hayvanlarla ilgili yeni yasa teklifinin önümüzdeki günlerde Genel Kurul'a sunulacağını duyurdu. Erdoğan, bu teklifin yasalaşması için gerekli adımları atacaklarını belirtti.

Milletle Doğrudan İletişim Vurgusu

Erdoğan, konuşmasında "AK Parti'nin temel vasfı milletle doğrudan iletişim kurmaktır" ifadesini kullandı. Vatandaşın sorunlarını dinleyip çözmek için sürekli halkla iç içe olduklarını emphasized. Ayrıca "Bugüne kadar milletin dertlerine kayıtsız kalmadık" sözleriyle, halkın ihtiyaçlarına duyarlı olduklarını vurguladı.

Sokak Hayvanı Sorunu ve Alınacak Önlemler

Erdoğan, Türkiye'deki başıboş köpek problemi hakkında ise, "Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde göremeyeceğiniz bir sokak köpeği popülasyonu ile karşı karşıyayız" diyerek, derhal müdahale edilmezse sorunun büyüyeceğini belirtti. Ayrıca, "Halkımız sokakların güvenli hale gelmesini istiyor" diyerek vatandaşların arzularını dile getirdi.

Merhamet Dersi Eleştirisi

Hayvanların korunması konusunda kendilerine merhamet dersi verilmesine karşı çıkan Erdoğan, "Bölücü terör örgütünün eylemlerine ses çıkarmayanların bize merhamet nutku çekmesi kabullenilemez" şeklinde sert bir eleştiri yöneltti. Özellikle hayvanların yaşam haklarının savunulması konusunda toplumsal hassasiyetin artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Milletvekillerine Çağrı

Erdoğan, milletvekillerine teklife destek vermeleri ve konunun önemini kavramalarını istedi. "Bu işi Allah'ın izniyle bitireceğiz" diyerek kararlılık sergiledi. Sürecin yalnızca yukarıdan aşağıya bir yasa çıkarma ile sona ermeyeceğini, sahiplenme süreçlerinin de titizlikle yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Meclis Çalışmaları Sürecek

Cumhurbaşkanı son olarak, Meclis'in çalışmalarına ara vermeden halkın ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini belirterek, "Sanki yarın seçim varmış gibi sahada koşturmayı sürdüreceğiz" dedi.

Erdoğan, 2024 Paris Olimpiyatları için de sporculara başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.