Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Hamas'a Yönelik Suikast Açıklaması

Cevdet Yılmaz, Hamas liderinin suikastını farklı bir planın parçası olarak değerlendirdi. Barış için sorumluluk çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 11:20
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 11:20

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Hamas'a Yönelik Suikast Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Önemli Açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da uğradığı suikast sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hamas siyasi liderinin İran'da şehit edilmesi ve Beyrut'ta düzenlenen saldırı, Gazze'de ateşkes ve barış sağlamak yerine, farklı ve kirli bir planın uygulanmakta olduğunu göstermektedir," ifadelerini kullandı.

Sosyal Medya Üzerinden Mesajını İletti

Yılmaz, yaptığı açıklamada Heniyye'ye Allah'tan rahmet dileyerek, "Filistin halkına ve mazlumların yanında olan tüm insanlığa sabır ve başsağlığı diliyorum," dedi. Bu durumun barış arayışındaki sorumlu bir yönetim tarafından değil, aksine yangını büyütmeyi hedefleyen bir çete tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

İsrail'in Eylemlerine Dikkat Çekti

Yılmaz, ayrıca, "İsrail yönetiminin Gazze'de işlediği soykırım ve insanlık suçlarından sonra savaşın bölgeye yayılmasına yönelik girişimlerle karşı karşıyayız" ifadesini kullandı. Tüm insanlığı, İsrail'in vahşetini ve bölgesel istikrarı tehdit eden eylemlerini durdurmaya davet ediyoruz," şeklinde konuştu.

Açıklamalarının sonunda, "Mazlum Filistin halkına ve Filistin davasına desteğimiz, en güçlü şekilde devam edecektir," diyerek barış ve istikrar arzusu vurgulandı.