Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Açıklamaları

Cevdet Yılmaz, yüksek teknoloji destek programlarının ekonomiyi güçlendirmeye yönelik önemli adımlar olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 00:10
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 00:10

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Açıklama

Bugün sosyal medya aracılığıyla önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 30 milyar dolarlık yüksek teknoloji destek programlarının ülke ekonomisine katkısını vurguladı.

Yüksek Teknoloji ve Ekonomik Büyüme

Yılmaz, açıklamasında, "Bir yandan tek haneli enflasyon hedefine kararlı bir şekilde bağlı kalırken, diğer yandan nitelikli yatırımlara yönelik seçici destek programları ile katma değeri yüksek bir ekonomik yapı oluşturma çabamızı sürdürüyoruz" ifadesini kullandı. Bu programların Türkiye’nin kalkınma sürecine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Yatırımların Önemi

Anılan yatırımların, üretim ve ihracatı artırarak cari açığı düşürme potansiyelinin oldukça değerli olduğunu ifade eden Yılmaz, bu girişimlerin Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde oluşturulan istikrar ve kalkınma çalışmalarının bir yansıması olduğunu vurguladı.

“Amacımız istikrar içinde büyümek, ekonomimizin temellerini daha da sağlamlaştırmak, nitelikli istihdamı, katma değeri ve kalıcı sosyal refahı artırmaktır” diyen Yılmaz, 2023-2024 döneminde deprem sonrası tahsis edilen kaynakların 2 trilyon Türk lirası düzeyinde olduğunu kaydetti. Ayrıca, 2025 yılından itibaren deprem harcamalarında bir azalma beklediklerini belirtti.

Bütçe Disiplini ve Sürdürülebilir Kalkınma

Son olarak, alınan harcama ve gelir tedbirleri ile bütçe disiplinini koruduklarına dikkat çeken Yılmaz, deprem harcamalarının azalmasıyla oluşacak mali alanı ekonomik, sosyal ve çevresel boyutları ile birleştirerek insan odaklı sürdürülebilir kalkınma hedefleri için kullanacaklarını ifade etti.