Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan Netanyahu'ya Sert Tepki

Fahrettin Altun, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Hakaretler ve insan hakları ihlalleri gündemde!

Yayın Tarihi: 25.07.2024 12:36
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 12:36

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan Netanyahu'ya Sert Tepki

Altun'dan Netanyahu'nun Konuşmasına Eleştiri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahunun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilişkin sert tepkilerde bulundu. Altun, Netanyahu'nun bu platformda propaganda yapmasına ve barışçıl protestoculara hakaret etmesine izin verilmesini "utanç verici" olarak nitelendirdi.

İnsan Hakları ve Siyasi Mesajlar

Altun, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun konuşmasının insan haklarını koruyan bir müessese için büyük bir leke teşkil ettiğini ifade etti. "Washington, savaş suçlarıyla ilişkilendirilmiş bir siyasetçiyi ağırlamakla, masum insanların hayatını hiçe sayıyor mesajı vermektedir," diyerek sürecin kritik olduğunu vurguladı.

Filistin Hakkındaki Görüşler

Fahrettin Altun, konuşmasında şunları belirtti: "Bu adaletsiz statükonun sürdürülmesi mümkün değil. Filistin halkı bir gün tam egemenliğe kavuşacaktır. ABD'li siyasetçilerin, Netanyahu hükümeti gibi bir iktidarı desteklemesinin ABD'nin çıkarlarına aykırı olduğunu anlaması gerekiyor."

Küresel Vicdan ve Barış Çağrısı

Türkiye'nin, İsrail-Filistin çatışmasının adil bir şekilde çözülmesi doğrultusunda destek sağladığını yineleyen Altun, "Küresel vicdan, özgür Filistin'in yanındadır. Etnik temizlik ve soykırıma hiçbir haklı gerekçe gösterilemez," dedi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, gerçek bir iki devletli çözüm için çaba harcandığını vurgulayarak, barış arayışında bulunan Amerikalılara umut verdi.