Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanından İsrail'e Sert Mesaj

Fahrettin Altun, İsrail hükümetine yönelik yaptığı açıklamada soykırımı durdurma çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 13:01
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 13:01

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanından İsrail'e Sert Mesaj

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanından Sert Tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'e yönelik sert eleştirilerde bulunarak kalıcı barış ve güvenlik için soykırımı durdurması gerektiğini ifade etti.

Barış ve Güvenlik İçin Çağrı

Altun, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaletsizlik ve zulme karşı durarak her zaman mazlumların yanında olduğunu belirtti. Şunları ekledi: “İsrail'e mesajımız gayet açıktır; kalıcı barış ve güvenlik istiyorsanız soykırımı durdurun ve Filistin'in egemenliğini kabul edin.”

Uluslararası Mahkemelere İvme

İsrail hükümetinin Filistin'de devam eden soykırıma iştirak ettiğine dikkat çekerek, dünya kamuoyunun bu durumu iyi bildiğini vurguladı. Altun, “Netanyahu hükümeti apaçık bir şekilde soykırım suçu işlemektedir.” dedi.

Türkiye'nin Pozisyonu

Türkiye'nin bölgedeki barış için kararlı bir tutum sergilediğini belirten Altun, “Filistin meselesinde bir ve beraberiz.” ifadesini kullandı. Ayrıca, düşmanca tutumları olanlara karşı Türkiye’nin sabrının sınandığını söyledi.

Sonuçların Kaçınılmaz Olacağı

Sözlerine devam eden Altun, “Yaptıkları yanlarına kalmayacaktır.” açıklamasında bulunarak, İsrail hükümetinin eylem ve söylemlerinin sonuçlarıyla yüzleşeceğini belirtti.