Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a Tepki

Kabine üyeleri, Yisrael Katz'ın Erdoğan'a yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 07:56
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 07:56

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a Tepki

İsrail Dışişleri Bakanı Katz'tan Hadsiz Açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarına çok sert bir şekilde yanıt verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Açıklamaları

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Mazlum ve mağdurların yanında, zalimlerin karşısında duran, her zaman hakkı ve adaleti savunan, tehditlere asla boyun eğmeyen liderdir Recep Tayyip Erdoğan." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'nın Vurgusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mazlumların sesi olduğuna dikkat çekerek, "Yapılan hadsiz açıklamaların hiçbiri bu haklı ve güçlü sesi bastıramayacaktır. İşgalci İsrail hükümeti açısından hiçbir geçerliliği yoktur." dedi.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın Sert Yanıtı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İşgalci devlet İsrail'in Dışişleri Bakanı Katz'ın hadsiz ve ahlaksız açıklamasını en ağır şekilde kınıyorum." diyerek, Erdoğan'ın mazlumların sesi olduğunu belirtti.

Çevre Bakanı Murat Kurum'un Uyarısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Katz'ın açıklamalarına sert tepki göstererek, "Tarih önünde ve uluslararası hukuk önünde işgalci ve soykırımcı bir devletten bahsediyoruz." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Kınaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da İsrail devletinin Dışişleri Bakanı'nı şiddetle kınayarak, "Cumhurbaşkanımız, Filistinli kardeşlerimizin haykıran sesi olmuştur." ifadelerini kullandı.

Bütün bu tepkiler, Türkiye'nin dış politikada mazlumların yanında yer alma kararlılığını bir kez daha vurgulamış oldu.