Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cüneyt Yüksel'den Haşema Giyen Kadına Yapılan Ayrımcılığa Tepki

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, Akçakoca'da haşema giyen kadına havuz yasağını eleştirdi, din ve inanç temelli ayrımcılığı kınadı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 18:25
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 18:25

Cüneyt Yüksel'den Haşema Giyen Kadına Yapılan Ayrımcılığa Tepki

Cüneyt Yüksel'den Önemli Açıklama

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde haşema giyen bir kadının havuza alınmamasına tepki gösterdi. Yüksel, bu durumu, din ve inanç temelli ayrımcılığın açık bir örneği olarak değerlendirdi.

Anayasa ve Uluslararası Sözleşmeler

Yüksel, yaptığı açıklamada, "Anayasa ve kanun hükümlerinin yanı sıra uluslararası belgelerdeki kurallar da göz önüne alındığında, bu durum doğrudan ayrımcılıktır." dedi. Ayrıca, Anayasa'nın 24. maddesinde bireylerin vicdan ve dini inanç hürriyetlerine sahip olduğunu hatırlattı.

İnsan Hakları ve Eşitlik

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 2. maddesini de anımsatan Yüksel, "Herkes, cinsiyet, din, dil ve renk ayrımı gözetilmeksizin hak ve özgürlüklere sahiptir." şeklinde konuştu. Yüksel, din ve vicdan hürriyetinin demokrasi için temel bir değer olduğunu vurguladı.

Hukukun Üstünlüğü ve Eşitlik

Cüneyt Yüksel, kanunların ırk, cinsiyet, din ve inanç temelli ayrımcılıkları yasakladığını hatırlatarak, "Herkes hukuken tanınmış haklardan eşit bir şekilde yararlanmalıdır." dedi. Haşema giyen kadının havuza alınmaması olayı, hukukun ve eşitlik ilkesinin ihlali olarak nitelendirildi.

Sonuç ve Soruşturma

Yaşanan durumu, "sahip olunan hakların kullanımının engellenmesi" olarak değerlendiren Yüksel, bu tür olayların ülke gündeminden çıkması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, olayla ilgili adli soruşturmanın sürdüğünü belirtti.