Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

DEM Parti Vekillerinden Önemli Açıklamalar

DEM Parti milletvekilleri, Rojin Kabaiş'in ölümü ve son gelişmeler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 16:10
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 16:11

DEM Parti Vekillerinden Önemli Açıklamalar

DEM Parti'li Vekillerden Değerlendirmeler

DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Van Gölü kıyısında cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu dosya 'intihar' denilerek kapatılamaz." dedi.

Sayyiğit, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Rojin'in kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeninin bulunmasının ardından yürütülen soruşturmayı ele aldı. Rojin’in ailesiyle ilişkisi ve kaybolduğu günkü davranışlarının incelendiğinde şüpheli bir durumun göze çarpmadığını belirten Sayyiğit, "Böyle bir vakada aslında saatler değil dakikalar bile kritikken, ailesine bir gün sonra haber veriliyor; kolluk güçlerine geç bilgi aktarılıyor; havanın kararmasıyla arama çalışmaları durduruluyor. Olayın başından sonuna kadar söz konusu vaka intihar ön kabulüyle ele alınıyor. Kamuoyuna da sıradan bir intihar vakası olarak yansıtılmaya çalışıldı." ifadelerini kullandı.

Olaya yönelik şüphelilere yönelik yeterli eylemde bulunulmadığına ve arama kurtarma çalışmalarının etkin olarak yapılmadığına dikkat çeken Sayyiğit, "Rojin Kabaiş dosyası 'intihar' denilerek kapatılamaz. Biz kadınlar, buna asla izin vermeyeceğiz." diye ekledi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu'ndan İmralı Ziyareti Açıklaması

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki tesisini hedef alan terör saldırısını kınadı. Gergerlioğlu, "Sivil siyaset alanında demokratik çalışmalar yapmaya çalışan bizler için kabul edilemez bir saldırı. Kürt meselesinin çözümü noktasında atılan adımların gölgelendiği bir ortamda, milletvekili arkadaşımız Ömer Öcalan İmralı ziyareti gerçekleştirirken bu tür hadiselerin olması, son derece manidar ve üzücü. Meselenin silahla halledilemeyeceği apaçık ortadayken, halen bu tür saldırıların olması kabul edilemez." şeklinde konuştu.

Bölge için barışın yolunun tartışmak ve birlikte çözüm aramaktan geçtiğini vurgulayan Gergerlioğlu, "Sıkıntılar, çatışmalar, çıkmaz yollar olabilir fakat bunları bir şekilde siyaset içinde konuşarak, birlikte tartışarak, çözümler bulmaya çalışarak aşacağız. Başka bir çaremiz yok." dedi.

Yenidoğan çetesi soruşturmasına da değinen Gergerlioğlu, performans sistemini eleştirecek noktaların olduğunun altını çizerken, "Sayıya değil, kaliteye bakılması gerektiğinin altını hep çizdik." ifadesini kullandı. Gergerlioğlu, Sağlık Bakanlığına ilettiği yazılı soru önergelerine yanıt alamadığını ifade ederek, "Birine cevap verilseydi, yüzlerce bebek ölmemiş olabilirdi." diyerek konunun önemine dikkat çekti.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.