Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Demokrat Liderlerden Kamala Harris'e Yüzdeyüz Destek

ABD Kongresi'nde Demokrat liderler, Kamala Harris'in başkan adaylığına tam destek verdiklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 20:38
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 20:38

Demokrat Liderlerden Kamala Harris'e Yüzdeyüz Destek

Kamala Harris'e Destek Büyüyor

ABD Kongresi'nin önde gelen Demokrat liderleri Chuck Schumer ve Hakeem Jeffries, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Demokratların başkan adayı olmasına güçlü bir destek sunduklarını duyurdular. Harris'in seçimleri kazanma konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğu inancını taşıdıklarını vurguladılar.

Basın Toplantısında Destek Açıklaması

Schumer ile Jeffries, düzenledikleri basın toplantısında, Harris'e tam destek verdiklerini belirtti. Schumer, ABD Başkanı Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesinin büyük bir özveri olduğunu ve bu adımın yeni bir aday etrafında Demokratların birleşmesi için önemli bir fırsat sağladığını ifade etti. “Harris’e Destek İçin Buradayız”

Schumer, "Bugün burada Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e desteğimizi sunmak için bulunuyoruz" diyerek, partinin en üst düzeyinden tabana kadar Harris'e kayda değer bir destek oluştuğunu not etti. Demokrat temsilciler olarak bu desteğe "coşkuyla" katıldıklarını ifade etti.

Harris'in Seçim Potansiyeli

Harris'in Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump karşısında zafer kazanacağına inandığını söyleyen Schumer, seçim çalışmalarına büyük bir titizlikle devam edeceklerini belirtti.

Jeffries de, Harris’e başkan adaylığı sürecinde güçlü destek sunduklarını ve onun seçimleri kazanacağına olan inançlarını yineledi.

Öte yandan, 17 Temmuz'da Kovid-19'a yakalanarak kendini izole eden Joe Biden, 21 Temmuz'da yaptığı açıklamada 5 Kasım başkanlık yarışından çekilerek Kamala Harris'i kendi yerine önerdi. Harris, Demokrat delegelerin yarıdan fazlasının desteğini alarak gerekli delege sayısına ulaştı.

Resmi Belirlenme Süreci

Demokrat Partisi'nin başkan adayı, 19-22 Ağustos tarihleri arasında Chicago’da gerçekleştirilecek olan parti kongresinde resmi olarak belirlenecek.