Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Demokratlar, Netanyahu'nun Kongre Konuşmasını Boykot Etti

ABD Kongresi'nde Netanyahu'nun konuşması, Demokrat üyelerin yarısı tarafından boykot edildi, tepkiler sert oldu.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 13:08
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 13:08

Demokratlar, Netanyahu'nun Kongre Konuşmasını Boykot Etti

Demokratların Boykotu

ABD Kongresi'nekmiş Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yaptığı konuşma, Temsilciler Meclisi ve Senato'daki Demokrat üyelerin neredeyse yarısı tarafından boykot edildi. Toplamda 96 Demokrat, oturuma katılmayarak tepkilerini açıkça ifade etti.

Tarihî Boykot

Basın açıklamaları ve medyadaki raporlar incelendiğinde, Netanyahu'nun 2015'teki konuşmasında 58 Demokratın boykot ettiği dikkate alındığında, bu sayının dünkü oturumda neredeyse iki katına çıktığı göz önüne serildi.

Filistin Asıllı Temsilcinin Tepkisi

ABD Kongresi'nin Filistin kökenli tek temsilcisi Rashida Tlaib, Netanyahu'nun konuşmasına katılmayı reddetti ve "savaş suçlusu" ve "soykırım suçlusu" yazılı döviz tutarak medya önünde tepkisini gösterdi. Ayrıca, Netanyahu'nun ayakta alkışlanmasını "iğrenç" olarak nitelendirdi.

Eski Temsilci Pelosi'den Sert Eleştiri

Önceki dönem Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, sosyal medyada Netanyahu'ya yüklenerek, onun sunumunu "en kötü" konuşma olarak tanımladı. Pelosi, ateşkes talebinin önemini vurgulayarak, Netanyahu'ya zamanını bu amaç için harcaması gerektiğini belirtti.

İkili Davranış Eleştirileri

Bazı Demokratlar, Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ve Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'ın Netanyahu'yu davet etmesini ikiyüzlülük olarak nitelendirdi. Boykot eden üyelerden Summer Lee, "ABD'nin sağladığı silahlarla yok edilen Gazze'deki insanlar için bir şey yapılmadığı" konusunda eleştirilerde bulundu.

Protestolar ve Tepkiler

Kongre'nin dışında da gösteriler düzenlendi. Washington'da binlerce kişi, Netanyahu'ya karşı protesto gerçekleştirdi. Göstericilerden Mckenzie Manns, Netanyahu'nun konuşmasını "vahşice" olarak nitelendirirken, "Tüm bir halkı öldürüp sonra burada konuşamazsınız" dedi.

Netanyahu'nun konuşmadan önceki durumu ise Joe Biden ve Başkan Yardımcısı ile yapacağı görüşmelerin yanı sıra, eski ABD Başkanı Donald Trump ile Florida'da bir araya geleceği yönünde beklentiler var.