Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Denizli'de Satrançta Süper Lige Yükselen Takımlar Belli Oldu

Türkiye Satranç Birinci Ligi'nde üç takım Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdi. Ödül töreni detayları haberimizde.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 15:58
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 15:58

Denizli'de Satrançta Süper Lige Yükselen Takımlar Belli Oldu

Denizli'de Satrançta Süper Lige Yükselen Takımlar Belli Oldu

Denizli'de gerçekleştirilen Türkiye Satranç Birinci Ligi, büyük bir heyecanla sona erdi. Bu ligdeki başarılı takımlar, Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanarak, yeni bir sezon için heyecan yaratmayı başardılar.

Birinci Lig'in Şampiyonu ve İkincisi

15-21 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ve toplamda 9 tur süren bu şampiyonada, İzmir Altyapı Satranç Spor Kulübü şampiyonluğa ulaştı. Bursa Deneyim Spor Kulübü ikinci, Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ise üçüncü olarak sıralamayı tamamladı.

İkinci Lig’in Ödülleri ve Katılımcılar

Türkiye Satranç İkinci Ligi'nde ise Resul Caner Satranç Akademi ve Spor Kulübü birinci olarak dikkatleri üzerine çekti. Moda Spor Kulübü ikinci, Göztepe Spor Kulübü üçüncü ve Akçakoca Kültür Sanat Satranç Eğitim ve Spor Kulübü dördüncü olarak sıralandı. Bu dört takım, gelecek yıl Türkiye Satranç Birinci Ligi'nde yarışma hakkı elde etti.

Ödül Töreninde Duygusal Anlar

Ödül törenine, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, TSF yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve kulüp temsilcileri katıldı. Tulay, yaptığı konuşmada, liglerde başarı gösteren takımları kutladı ve düzenleme sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti. Tulay, "Liglerimizde zorlu ve zevkli mücadelelere tanıklık ettik. Turnuva süresince gösterdikleri mücadeleci ruh ve centilmenlik için tüm takımları tebrik ediyorum," diyerek duygularını ifade etti.