Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dervişoğlu'ndan Netanyahu'ya Tepki: Alkışlayanlar Soykırım Ortakları Olacak

Müsavat Dervişoğlu, Netanyahu’nun ABD Kongresinde alkışlanmasını eleştirerek tarih önünde soykırım ortağı olunacağını vurguladı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 15:54
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 15:54

Dervişoğlu'ndan Netanyahu'ya Tepki: Alkışlayanlar Soykırım Ortakları Olacak

Dervişoğlu'ndan Netanyahu'ya Sert Tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, ABD Kongresinde yaptığı konuşmada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun alkışlanmasını şiddetle eleştirdi. Dervişoğlu, bu durumu insanlık adına utanç verici bir durum olarak tanımladı.

İnsanlık Değerleri ve Soykırım İlişkisi

Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gazze'de yaşlı, kadın, çocuk demeden binlerce masum sivili katleden savaş suçlusu Netanyahu'nun konuşmasının ayakta alkışlanması, insani değerler ve demokrasi adına son derece endişe vericidir" ifadelerini kullandı.

BM Güvenlik Konseyi ve Uluslararası Adalet Divanı Uyarıları

Netanyahu'ya yönelik eleştirilerine devam eden Dervişoğlu, "BM Güvenlik Konseyi'nin ateşkes kararına uymayan, Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım nedeniyle aldığı tedbir kararına rağmen soykırıma devam eden Netanyahu'yu alkışlayanlar, soykırımın ortağı olarak tarihe geçecektir" dedi.

Bu açıklamalar, uluslararası anlamda gündem yaratırken, öte yandan Netanyahu'nun politikalarına dair ciddi bir sorgulama yapılması gerektiğinin altını çizmektedir.