Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

DHKP-C Üyesi Firari Hükümlü İzmir'de Ele Geçirildi

İzmir'in Dikili ilçesinde jandarma, terör örgütü DHKP-C üyesi bir firariyi yakaladı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 16:29
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 16:29

DHKP-C Üyesi Firari Hükümlü İzmir'de Ele Geçirildi

DHKP-C Üyesi Yakalandı

İzmir'in Dikili ilçesinde, jandarma tarafından gerçekleştirilen güvenlik uygulaması sırasında kaçmaya çalışan bir şahıs, ekiplerin hızlı müdahalesiyle yakalandı. Bu şahsın, terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu ve kamu güvenliğini tehdit eden suçlardan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

Olayın Detayları

Alınan bilgilere göre, 6 Ekim tarihinde, Dikili'de jandarma timleri Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması düzenledi. Bu esnada, bir araçta bulunan E.Y. adlı şahıs, paniğe kapılarak otomobilden atlayarak kaçmaya çalıştı. Ancak, jandarma ekiplerinin hızlı ve etkili çalışması sonucunda E.Y. yakalandı.

Hakkında Kesinleşmiş Cezası Bulunuyor

Yapılan kimlik sorgulamasında, E.Y.'nin terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan dolayı yargılandığı ortaya çıktı. 2005 yılında İstanbul’daki adresinde düzenlenen bir operasyonda bomba düzenekleri ve patlayıcı maddeler ele geçirilen E.Y., işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine teslim edildi.

İzmir'in Dikili ilçesinde 6 Ekim'de jandarma tarafından yürütülen Türkiye Huzur ve Güven...

İzmir'in Dikili ilçesinde 6 Ekim'de jandarma tarafından yürütülen Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması esnasında araçtan atlayarak kaçmaya çalışan E.Y, ekiplerin çalışmasıyla yakalandı. Kimlik sorgusunda terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu ve hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı bulunduğu belirlenen E.Y, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.