Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dicle Elektrik Ekiplerine Cizre'de Saldırı

Cizre'de kaçak elektrik kontrolü yapan Dicle Elektrik ekibine saldırı gerçekleşti. İki zanlı tutuklandı.

Yayın Tarihi: 05.08.2024 10:40
Güncelleme Tarihi: 05.08.2024 10:40

Dicle Elektrik Ekiplerine Cizre'de Saldırı

Dicle Elektrik Ekiplerine Cizre'de Saldırı

Dicle Elektrik, Şırnak'ın Cizre ilçesinde, kaçak elektrik kontrolü yapan ekiplerinden birinin saldırıya uğradığını duyurdu. Olay sonucunda gözaltına alınan iki zanlı tutuklandı.

Şirketin yaptığı açıklamada, Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürlüğüne bağlı 6 kişilik bir ekibin, Yafes Mahallesi'ndeki Çam Sokak'ta kaçak elektrik kullanımını kontrol etmek üzere kablo test cihazı ile çalışmalar başlattığı belirtildi. Ancak, bu çalışma bir grup mahalleli tarafından engellenmeye çalışıldı.

Olayın Detayları

Açıklamada, mahallelinin sayılarının yaklaşık 30 kişiye ulaştığı ve ekip üyelerine saldırdığı ifade edildi. Saldırı sırasında M.F.Y. isimli Dicle Elektrik çalışanı alnına darbe aldı ve Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı çalışana olayın ardından 7 dikiş atıldığı bildirildi.

Olayın meydana gelmesinin ardından, polis 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Adli süreç sonrası 2 zanlı tutuklandı, bir kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Rıdvan Çatır'dan Açıklama

Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürü Rıdvan Çatır, abonelerin daha kaliteli ve kesintisiz enerji alabilmesi amacıyla sadece Şırnak'ta 5 milyar lira üzerinde yatırım yaptıklarını belirtti. Çatır, "Ekiplerimize yapılan bu saldırılar kabul edilemez. Yer altına aldığımız kablolar kaçak kullanım için tahrip ediliyor ve bu durum kamu malına zarar verme suçunu da içeriyor. Tahrip edilen kablolardan elektrik akımının toprağa geçmesi sebebiyle vatandaşlar da tehdit altında. Herkesi kaçak elektrik kullanımını bırakmaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

Dicle Elektrik, Şırnak'ın Cizre ilçesinde kaçak elektrik kontrolü yapmaya çalışan 1 çalışanının...

Dicle Elektrik, Şırnak'ın Cizre ilçesinde kaçak elektrik kontrolü yapmaya çalışan 1 çalışanının darbedildiğini bildirdi.