Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dikimevi-Natoyolu Metro Projesi'nde Sözleşme Süreci Yeniden Başlıyor

Dikimevi-Natoyolu Metro Projesi için yeni ihale süreci tamamlandı, sözleşmenin aralıkta imzalanması bekleniyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 13:15
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 13:15

Dikimevi-Natoyolu Metro Projesi'nde Sözleşme Süreci Yeniden Başlıyor

Dikimevi-Natoyolu Metro Projesi'nde Yenilikler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi kapsamında ihale sürecini yeniden başlattığını ve sözleşmenin aralık ayında imzalanmasının hedeflendiğini açıkladı.

İhale Sürecinin Gelişimi

Büyükşehir Belediyesinin verdiği bilgilere göre, 15 Ocak'ta gerçekleştirilen ilk ihale, firmaların sunduğu tekliflerin belirlenen yaklaşık maliyetin üstünde olması nedeniyle iptal edildi. İhale süreci güncellenerek 10 Haziran'da uluslararası ihale platformunda yeniden ilan edilmiştir.

19 Temmuz'da, yeterlilik ve teknik belgeler uluslararası ECEPP sistemine yüklendi. İhale sürecindeki güncellemeler ile katılımın artması ve daha rekabetçi teklifler alınması amaçlanmaktadır.

Son Teklif Tarihi ve Sözleşme Beklentisi

Yeni ihalede, yeterlilik ve mali tekliflerin aynı anda sunulması planlanmaktadır. İsteklilerin, 17 Eylül'e kadar tekliflerini vermeleri bekleniyor. Sürecin yaklaşık 3 ay içerisinde tamamlanmasına ve en düşük teklifi veren firma ile aralık ayında sözleşmenin imzalanarak işe başlanmasına hedefleniyor.

Mansur Yavaş'tan Açıklamalar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuyla ilgili sosyal medya platformlarında, "Yüksek rakamlar nedeniyle iptal ettiğimiz Mamak Metrosu'nda (Dikimevi-Natoyolu Metro Hattı) süreç yeniden başladı. 17 Eylül'de değerlendirmeye alınacak olan ihalemizde, sözleşmenin aralık ayında imzalanmasını hedefliyoruz," şeklinde bilgiler sundu.

Hattın Detayları

Dikimevi-Natoyolu Metro Hattı, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile Dikimevi arasında entegre edilecek yeni bir hat olup, toplam uzunluğu 7,4 kilometreyi kapsayacaktır. Hat, Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu olmak üzere 8 farklı istasyondan oluşacaktır.