Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dilan Polat'ın Tutukluluk İtirazı Mahkemeye Gönderildi

Dilan Polat'ın tutukluluğuna yapılan itirazın dosyası, yetkili mahkemeye iade edildi. Polat'a yönelik çeşitli suçlamalar üstlenildi.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 16:57
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 16:57

Dilan Polat'ın Tutukluluk İtirazı Mahkemeye Gönderildi

Dilan Polat'ın Tutukluluk Süreci

Hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlamaları bulunan Dilan Polat’ın dosyası mahkemeye gönderildi. Dilan Polat, eşi Engin Polat ile birlikte 5 tutuklu sanıktan biri olarak yargılanıyor.

İtiraz Süreci ve Mahkeme Kararları

Aralık 2023’te tutukluluğuna itiraz eden Polat’ın avukatları, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurmuştu. Mahkeme, Engin Polat da dahil olmak üzere 4 sanığın itirazını reddederken, Dilan Polat için dosyada eksik evrak bulunduğu gerekçesiyle değerlendirmenin erteleneceğini açıklamıştı.

Dilan Polat'ın avukatı, kararın ardından Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti ancak mahkeme, dosyanın Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

Operasyon ve Soruşturma Detayları

2023 yılının Kasım ayında İstanbul merkezli düzenlenen operasyonlarda Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da yer aldığı 24 şüpheli gözaltına alındı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporuna göre, Polat çiftinin şirketleri vasıtasıyla 200 milyon lira dolayında bir para akışı tespit edilmişti.

Polatlar’ın işletmeleri üzerinden yapılan finansal işlemlerde usulsüzlükler ve sahte fatura düzenlendiği iddiası, soruşturmanın odak noktası oldu. 14 Haziran'da yapılan aylık tutukluluk incelemesinde Dilan Polat'ın tutukluluğu devam ederken, diğer bazı sanıklar adli kontrolle serbest bırakıldı.

İddianamenin İçeriği

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Dilan ve Engin Polat’ın toplamda 20-40 yıl arası hapis cezası talep ediliyor. İddianamede ayrıca, yasa dışı bahisten elde edilen gelirlerin aklanmasıyla ilgili detaylar da yer alıyor.

Bir başka önemli konu ise son gelen MASAK raporuna göre, Dilan Polat’ın zaman diliminde gayrimenkul ediniminde bulunduğu ancak herhangi bir yasadışı işlem yapılmadığına dair verilerin bulunmadığı ifade ediliyor.