Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Orta Doğu'daki Gelişmeleri Değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, barış müzakereleri ve PKK'nın Suriye'deki etkileri üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 17:25
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 17:25

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Orta Doğu'daki Gelişmeleri Değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Önemli Açıklamalar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sky News Arabia kanalına verdiği röportajda, Filistin-İsrail barış müzakerelerinde yaşanan tıkanıklığı değerlendirdi. Fidan, "İki devletli çözümü şimdi hayata geçirmezsek, ileride bir dördüncü Gazze savaşı çıkacaktır. Sürekli savaşlarla uğraşacağız," diye konuştu.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Politikaları

Fidan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, barış sürecine yönelik olarak farklı ajandalar izlediğini belirtti. "Filistin’de ateşkes, Netanyahu'nun politik amaçlarıyla örtüşmüyor. Gerek Amerikalılar, gerek Batılılar da bu konuda hemfikirler," ifadelerini kullandı.

PKK'nın Suriye'deki Varlığı

Röportajda Suriye konusuna da değinen Fidan, "Terörizmin Suriye’den temizlenmesi gerekiyor. PKK, işgal ettiği Arap toprakları ve ele geçirdiği enerji kaynaklarıyla sorun oluşturuyor. (PKK/YPG) ile mücadele etmemiz, bu kaynakları Suriye halkına geri vermemiz gerekiyor," dedi.

Türkiye'nin Irak ile İş Birliği

Fidan, Türkiye’nin Irak’ta sağladığı yapıcı katkılara dikkat çekerek, "PKK, Irak’ın her yerini kanser hücresi gibi sarıyor. Bu, artık sadece bizim sorunumuz olmaktan çıktı; Irak’ın milli güvenlik sorunu haline geldi," şeklinde açıklamalarda bulundu.