Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Sinop'ta Din Görevlileriyle Buluştu

Ali Erbaş, Sinop'ta din görevlileriyle bir araya gelerek İslam’ın güzelliklerine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 08:59
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 08:59

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Sinop'ta Din Görevlileriyle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanı'nın Sinop Ziyareti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sinop Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda din görevlileriyle bir araya geldi. Erbaş, din görevliliğinin önemine dikkat çekerek, "Yüce dinimiz İslam'a ve insanlığa hizmet etmek en büyük idealimizdir." dedi.

Yaz Kur'an Kurslarının Önemi

Erbaş, özellikle yaz Kur'an kurslarının önemini vurgulayarak, "Çocuklar küçük yaşlarda sizlerden öğrendiklerini asla unutmazlar. Eğer onların kalplerine İslam’ın güzelliklerinden birkaç hususu bile aktarabilirseniz, sizin kurtuluşunuza vesile olur." ifadelerini kullandı.

Rol Model Olmanın Gerekliliği

İslam'ın değerlerinin gençlere, çocuklara ve ailelere ulaştırılması gerektiğini belirten Erbaş, cami ve Kur'an kurslarının herkese açık olduğunu hatırlattı. Dini hizmetlerde samimiyet ve heyecan olması gerektiğine dikkat çekerken, "Aşk, heyecan kalmadıysa muvaffak olamayız. Aşkımızı, heyecanımızı asla kaybetmeyelim." dedi.

Adanmışlık ve Heyecan

Din görevlilerinin İslam'ı tebliğ etme noktasında eğitimciler olduğunu ifade eden Erbaş, "En çok ihtiyaç duyacağımız şey yüce bir ideal, adanmışlık ruhu ve bitmeyen bir heyecandır. Bu uğurda adanmışlıkla çalışmak en büyük bahtiyarlığımızdır." şeklinde sözlerini sürdürdü. Çalışmalarının meyvelerini görebilmelerinin en büyük heyecan kaynağı olduğuna da vurgu yaptı.